Rukomet

Rukometaši BiH saznali moguće rivale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

BiH se nalazi u drugom šeširu, pa su protivnici koji se nalaze na drugoj strani žrijeba izuzetno teški i jasno je kako je pred našom reprezentacijom izuzetno težak zadatak.

Tako su potencijalni rivali rukometne reprezentacije BiH u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo selekcije Slovenije, Mađarske, Portugala, Austrije, Islanda, Nizozemske, Španije, Crne Gore, Češke, Poljske i Sjeverne Makedonije.

S druge strane pored Bosne i Hercegovine, u šeširu nenositelja se nalaze još i Gruzija, Farska Ostrva, Švicarska, Rumunija, Grčka, te pobjednici prvog kruga kvalifikacija koji se igra u martu. Drugi krug zakazan je za maj.

Već je poznato 18 učesnica pomenutog turnira, a pored domaćih selekcija, plasman su izborile i reprezentacije Njemačke, Švedske i Francuske kao polufinalisti Eura u Njemačkoj te Bahrein, Japan, Katar i Kuvajt iz Azije, Argentina, Brazil i Čile iz Južne Amerike te Alžir, Zelenortska Ostrva, Egipat i Tunis iz Afrike.

Osim 11 evropskih mjesta, još dva mjesta će popuniti najuspješnije reprezentacije s prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i još jedna selekcija sa specijalnom pozivnicom EHF-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno