Rukomet

ŠR Čelik Junior: Najavljena moguća tužba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Želimo obavijestiti sve naše navijače i simpatizere, kao i kompletnu sportsku javnost da smo poduzeli određene pravne radnje u cilji zaštite interesa našeg kluba.

05.05. smo na adresu Rukometnog saveza FBiH poslali zahtjev za autentično tumačenje odredbi Propozicija takmičenja, tačnije člana 103. istih.

Obzirom da se Rukometni savez FBiH nije zvanično oglasio, 12.05. smo ponovo dostavili isti zahtjev u kojem smo od Upravnog odbora Rukometnog saveza FBiH, kao organa koji je direktni usvajač Propozicija, zatražili autenitčno tumačenje gore pomenutog člana.
Naime, Komesar lige uručio je pehar pobjednika, iako takmičenje još nije bilo okončano, zbog čega smo od saveza zatražili tumačenje istih.

Ostaje nejasno po kojem osnovu je pehar prvaka dodijeljen drugom klubu, kada odredbe propozicija, imajuću u vidu ostvarene rezultate, jasno ukuazuju da je naš klub prvi.

Ukoliko RSFBiH ne postupi po našem zahtjevu biti ćemo primorani podnijeti tužbu nadležnom sudu s ciljem utvrđivanja činjenica, kao i eventualne štete koju je naš klub imao ovakvim postupanjem Saveza.

Iskreno se nadamo da do ovoga neće doći, posebno zato što su sudski procesi dugotrajni, a u cilju zaštite naših interesa bićemo primorami zatražiti i privremene mjere, odnosno mjere osiguranja, kako bi se suspendovale sve utakmice predmetnog takmičenja, čime bi bila nanesena nemjerljiva šteta ugledu rukometa kao sporta u našoj državi, a sve to uslijed (ne)postupanja nadležnih organa Federalnog saveza.
Jedno je sigurno, svim dozvoljenim pravnim sredstvima ćemo se boriti za naš klub, a što uključuje i obraćanje nadležnim rukometnim asocijacijama, te ćemo zaštitu naših prava potražit i pred nadležnim arbitražnim tijelima.

Na kraju, preostaje nam samo da čekamo odluku sa sjednice Upravnog odbora RSFBiH, a koja je zakazana za 19.05.2023.

Iskreno se nadamo da će Rukometni savez otkloniti nepravilnosti u radu i postupanju svojih organa.

#celikjunior ❤️



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno