Politika

SPU BIH – penzioneri neće biti zaboravljeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SPU BIH – penzioneri neće biti zaboravljeni – U uredu Regionalne direkcije Humanitarne organizacije Merhamet Zenica sastali su se predsjednik Kantonalne organizacije Stranke penzionera-umirovljenika ZDK Hidajet Humić, Senad Pajić, predsjednik Gradske organizacije i direktorica Ureda Merhameta Zijada Kliko.

U dugom prijatnom i konstruktivnom razgovoru bilo je riječi o položaju penzionera i teškom životu većine pripadnika ove populacije, kao i o teškom životu drugih građana koji su u stanju socijalne potrebe. Direktorica je goste upoznala o aktivnostima Merhametove kuhinje u Zenici a koje su znatno obimnije i zahtijevnije u mjesecu Ramazanu nego u prethodnim mjesecima.

Težak život građana a svakako i penzionerske populacije naročito se odslikava u svakodnevnim posjetama Merhametovoj kuhinji a posebno u vrijeme Iftara kada je pored redovnih korisnika kuhinje primjetno i povećano prisustvo ovih kategorija Merhametovim iftarima širom općina ZDK.

Gosti su takođe upoznali direktoricu Regionalne direkcije Merhamet sa problemima penzionerske populacije u smislu niskih penzija, skupe zdravstvene zaštite, skupih komunalnih usluga te dugogodišnjih lažnih obećanja za poboljšanje općeg standarda ove populacije.

Također su ponudili pomoć u organizovanju prikupljanja i podjele donirane robe, namirnica i drugih artikala neophodnih za život ove kategorije stanovništva.

Ovom prilikom Predsjednik Kantonalne organizacije SP/U ZDK je uručio Zahvalnicu humanitarnoj organizaciji Merhamet, Regionalnoj Direkciji Zenica za dosadašnju saradnju i aktivnostima Merhameta na stalnoj brizi i rješavanju problema penzionera i ostalih socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Na kraju su svi sagovornici zaključili da je neophodno nastaviti kontinuiranu saradnju u aktivnostima za pomoć i poboljšanje ukupnog življenja penzionera i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

KANTONALNI ODBOR SPU BIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno