Biznis

Sprind uveo najnoviji IFS FOOD međunarodni standard za kvalitet i sigurnost hrane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo uspješno je usvojila «IFS FOOD – međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda. Sprind se na ovaj način pridružio velikoj svjetskoj porodici proizvođača hrane čiji je imperativ ispuniti sverastuća globalna očekivanja i zahtjeve potrošača, a koji su primijenili ovaj jedinstveni Standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda.

IFS FOOD garantira sistemsko praćenje i osiguranje kvaliteta u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno – sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koje poznaje EU.

Proces certifikacije provela je certifikacijska kuća TÜV Nord Group Croatia.

«Uvođenjem IFS FOOD standarda značajno smo podigli razinu konkurentnosti naših brandova na tržištu, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Idemo u korak s vremenom i na ovaj način smo pokazali koliko nam je stalo do kontinuiteta unaprijeđenja našeg poslovanja u cilju zadovoljenja očekivanja naših potrošača. Također ovim dokazujemo našu orjentiranost na kupce, poslovne partnere, dobavljače, uposlenike, vlasnike i društveno okruženje. Sistemom IFS FOOD dodatno smo osigurali efikasno i sljedivo upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvarujemo viziju jednog od vodećih i najuspješnijih prehrambenih proizvođača za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, regiji, EU, i na više kontinenata», izjavio je Memnun Trako direktor kompanije Sprind d.d. Sarajevo.

Sprind potrošačima i korisnicima svojih proizvoda i na ovaj način dokazuje sposobnost da kontinuirano proizvodi i obezbjeđuje zdravstveno sigurnu hranu, te da koristi sirovine, opremu i materijale u kontaktu sa hranom (ambalažu), potpuno sigurne sa stanovišta mogućnosti rizika kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji element povjerenja potrošača.

Sistematičnom i sljedivom primjenom zahtjeva IFS standarda, metodom za prepoznavanje relevantnih opasnosti po zdravlje, procjenom i analizom rizika, utvrđivanjem kritičnih tačaka upravljanja procesima na kojima se vrši nadzor i koje se kroz prepoznavanje rizika mogu dovesti pod kontrolu, na prepoznatljiv i efektivan način, Sprind pruža povjerenje svojim potrošačima, obezbjeđujući kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i svih procesa realizacije usluga.

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim brandovima kao što su Sprindova jufka, Baklava, Kadaif, Hljeb, Mlinci, ali i talijanska Premium pasta, Pizze itd. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Sprind d.d. Sarajevo od 2014. godine posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno