Politika

Spriječena zloupotreba socijalnih paketa namijenjih Romima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spriječena zloupotreba socijalnih paketa namijenjih Romima – Ovim putem vas obavještavamo da je Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) uočilo određene nepravilnosti na spisku porodica za podjelu socijalnih paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima unutar romske zajednice sa područja grada Zenice.

 UNM Zenica promptno je prijavilo utvrđene nepravilnosti, te je spriječilo pronevjeru blizu 50 socijalnih paketa. Rukovodstvo udruženja  posebno je prijatno iznenađeno reakcijom gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je odmah suspendirao sve aktivnosti vezano za podjelu socijalnih paketa, te pozvao sve građane Zenice da prijave eventualno uočene nepravilnosti.

Na ovaj način gradonačelnik Kasumović je pokazao kako se javno, transparetno i prije svega odgovorno, upravlja gradskim robnim rezervama, koje je stavio na raspolaganje svim ugroženim građanima Zenice. Kao potpuno suprotan primjer, UNM Zenica navodi upravljanje robnim rezervama Zeničko-Dobojskog kantona, budući da zenički Romi od Premijera Vlade Zeničko-Dobojskog kantona nisu zaprimili nikakav vid pomoći, a upravo bi zalihe sa robni rezervi Kantona mogle nadopuniti već zaprimljenu pomoć od strane gradonačelnika Kausmovića, a što bi uveliko pomoglo Romima, posebice onima najugroženijima iz kampa u Banlozima.

 PRESS CENTAR

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA IZ ZENICE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno