Rekreacija

Sprema se četvrti Ulični basket Mokušnice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sprema se četvrti Ulični basket Mokušnice! – U zeničkom naselju Mokušnice u periodu 28. do 30.07. održat će se četvrti Ulični basket Mokušnice u organizaciji Udruženja za sport i kulturu ZOP. Ovaj poznati zenički sportski event sastojat će se od dva dijela: Dobra strana ulice I UBM FIBA 3×3 Endorsed turnir.

Dobra strana ulice je sportsko edukativna manifestacija za djecu školskog I predškolskog uzrasta. Jedan od važnijih zadataka Dobre strane ulice je da kroz igru i zabavne sadržaje djeci dadne određene spoznaje o košarci, te kod djece pobudi interes za daljim bavljenjem ovim sportom. Želeći omogućiti razvoj, prije svega dječjih fizičkih, a potom i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala napravljen je adekvatan program Dobre strane ulice. Pored sportskih košarkaških lekcija I igara, djeca će imati priliku da se na edukativnim štanovima upoznaju sa drugim zeničkim klubovima, udruženjima I ustanovama, koji će predstavljati svoje aktivnosti.

UBM ove godine sastojat će se od 4 kategorije: UBM FIBA 3×3 Endorsed seniori, UBM Srednje škole dječaci, UBM Srednje škole djevojke I UBM Osnovne škole dječaci. Svaka kategorija će imati maksimalno do 16 ekipa, a igrat će se po FIBA 3×3 pravilima. Pored timskih igara, svaka kategorija imat će I individualne igre (Takmičenje u šutiranju trica, Slobodna bacanja, Test vještine ) gdje će se i publika moći uključiti u takmičenje. Za najbolje u najjačoj kategoriji obezbjeđena je nagrada od 1200 KM, dok drugi I treći kući će otići sa 500 KM odnosno 300 KM. Pobjednici u kategoriji UBM Srednje škole dječaci biti će nagrađeni sa 150 KM, a UBM Srednje škole djevojke sa 100 KM I robnim nagradama. Pobjednici u kategoriji UBM Osnovne škole biti će nagrađeni robnim nagradama.

Kao što smo I navikli od UBM-a I ovogodišnja trodnevna manifestacija obećava dosta dobre zabave uz muziku I ples, dosta dobrih utakmica za razne uzraste, a najvažnije je da se fer i korektno takmiči, lijepo druži i dobro zabavi poručuju iz Udruženja za sport i kulturu ZOP.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno