Ostali sportovi

Sportski vikend zeničkih ekipa: pogledajte rasporede utakmica i nastupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportski vikend zeničkih ekipa: pogledajte rasporede utakmica i nastupa- Predstojećeg vikenda, 09. i 10.10.2021.godine, zeničke sportske ekipe imaju nastup u raznim sportovima i ligama. Donosimo njihov raspored, do kojeg smo došli.

DRUGA LIGA FBiH U NOGOMETU, GRUPA CENTAR

U ovoj ligi nastupa bivši Premijerligaš, NK Čelik, koji ove nedjelje, 10.10.2021.godine gostuje u Brezi kod ekipe FK Rudar, „fenjeraša“ na tabeli.  Utakmica se igra od 15 sati na gradskom stadionu u Brezi.

Nakon osam odigranih utakmica zenički Čelik ima pet pobjeda, jedan poraz i dva neriješena rezultata, 17 bodova, gol razliku 18:2 i zauzima drugo mjesto na tabeli.

PRVA ŽENSKA LIGA FBiH U NOGOMETU

Član ove lige je ŽNK Čelik, bivši Premijerligaš. Prema rasporedu sa NSFSBiH, ŽNK Čelik, ove nedjelje, 10.10. igra utakmicu 7.kola i gostuju u Goraždu kod ekipe ŽNK Libero. Ova utakmica je, zasigurno, derbi kola, a možda i prvog dijela prvenstva. Prema istom rasporedu utakmica je na programu od 11,30 sati.

ŽNK Čelik je trenutno na prvom mjestu sa 13 bodova, koliko ima i ekipa Libero sa utakmicom manje.

KANTONALNA LIGA ZDK U NOGOMETU

U ovoj ligi nastupa i pet zeničkih ekipa (Fortuna, Sporting, Borac Tetovo, Nemila i Steel City).

Evo rasporeda utakmica zeničkih kantonalaca u 7.kolu, prema rasporedu sa NSFSBiH:

Zenica: Fortuna – Borac Tetovo (10.10.u 15h)

Nemila: Nemila – Steel City (09.10. u 15h)

Vareš: Vareš – Sporting (10.10 u 15h)

Nakon šestog kola na čelu tabele je „Žepče 1919“  sa 15 bodova,  Borac Tetovo i Pobjeda imaju po 13, Fortuna, Proleter i Vareš po 9, Napredak 8, Nemila 7, Sporting 1 bod.

Bez bodova su, nakon šest odigranih kola, Steel city i Novi Šeher.

OMLADINSKA LIGA BiH U NOGOMETU, GRUPA „CENTAR 2“

U ovim ligama za juniore i kadete, sezona 2021/2022, nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

U narednom 9.kolu juniori i kadeti Čelika gostuju ekipi Radnik iz Donjeg Vakufa, dok su omladinci Fortune domaćini ekipi Sportprevent iz Uskoplja-Gornji Vakuf.

Utakmice u Zenici su u nedjelju 10.10. u 10,30 i 12,30 sati, a u Donjem Vakufu 09.10. u 11 i 13,30 sati.

Datum i satnica je sa NSFSBiH.

PRVA LIGA FBiH U RUKOMETU, GRUPA SJEVER

RK Čelik i ŠR Čelik Junior nastupaju u ovoj ligi. U narednom, 4.kolu, RK Čelik je domaćin ekipi Žepče u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, nedjelja 10.10 od 16 sati. Prvi put, u toku pandemije koronavirusa, biće dozvoljen pristup publike utakmici, uz poštovanje zdravstvenih mjera.

ŠR Čelik Junior gostuje u nedjelju 10.10. kod ekipe RK „Gračanica 2“, sportska dvorana Luke od 17 sati.

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda, 09. i 10.10. 2021.godine, prvim kolom, počinju takmičenja u odbojkaškim ligama.

Tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, su domaćini ekipi OK Student iz Mostara. Utakmica se igra u subotu 09.10. od 13 sati u Prvoj gimnaziji u Zenici uz prisustvo publike.

Odbojkašice OK Čelik-R u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, gostuju u Lukavcu kod ekipe ŽOK „Smeč“. Utakmica se igra u subotu 09.10. od 19 sati u SD Lukavac.

Odbojkaši OK Block Outa, u Superligi Federacije BiH su domaćini ekipi OK Ilidža. Ova utakmica je na rasporedu u subotu 09.10. od 15 sati u Prvoj gimnaziji u Zenici.

RITMIČKA GIMNASTIKA

Sutra, 09.10.2021.godine, održati će se 1. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici ” Srce Čelika” u Gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Takmičenje će trajati čitav dan, a predstaviti će se 13 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije u individualnim vježbama. Obzirom na Naredbe donesene od strane Federalnog kriznog štaba , nažalost, takmičenje će biti zatvorenog tipa bez publike.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno