Info

Sporazum izviđača pet zemalja, među njima i Zeničani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Osijeku su OSjavorovci, kao nositelji projekta, bili domaćini i organizatori Pripremnog susreta za pripremu izviđačkog Trening kampa za volontere – osoba koje rade s mladima. Taj će se kamp održavati od 21. do 28. juna, u Osijeku i Kopačevu.

Na Susretu su sudjelovali predstavnici iz svake partnerske organizacije: Prvi Skopski Izvidnički Odred iz Makedonije (Bojan Gjoshev i Snezhana Jankovikj), Association Scout Group Feniks Prilep Makedonija (Marija Mirchevska i Ana Pletvarec), Odred izviđača “Zelena Patrola” Rajić iz Hrvatske, (Ljiljana Tvorek – zamjena Blaženka Hap, Kristina Savić Rosy – zamjena Luka Bujak), Odred Izviđača Plamen Banovići BiH (Robert Lapčević i Edin Omerčević), Izviđački klub Eho, Podgorica, Montenegro (Miljan Vlahović i Balša Božović), Scout group “Lola” Srbija (Mila Karamijalković i Đorđe Ranđelović), Savez izviđača Grada Zenica, BiH (Edin Šarić i Dijana Šarić) te Izviđački klub Javor Osijek Hrvatska (Jadranka Kokolari i Monika Feher). U pripremi i realizaciji Susreta sudjelovalo je 13 volontera iz IK Javor Osijek.

Svaka je organizacija predstavila svoj rad, kapacitete, mogućnosti i ideje za zajedničke buduće aktivnosti. Iskoristili su susret za dogovor vezan uz zadatke i teme koje ih čekaju na Trening kampu. Naravno, bilo je vremena i za turističku promociju i razgledanje Osijeka, ali i kampa u Kopačevu. Potpisan je i Sporazum o dugoročnoj suradnji koji će trajati najmanje osam godina poslije završetka ovog projekta kojem je opći cilj cjeloživotnim učenjem podupirati obrazovni, profesionalni i osobni razvoj ljudi u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Europi i šire. To pridonosi održivom rastu, kvaliteti radnih mjesta, socijalnoj koheziji, poticanju inovacija te jačanju europskog identiteta i aktivnoga građanstva.

– Opći cilj izviđaštva je utjecanje na razvoj životnih vještina svakog pojedinca kako bi se isti razvili u sposobne, kreativne ljude, spremne pomoći sebi, drugima, koji znaju donositi odluke, koji razumiju, poštuju i cijene, koji tijekom cijelog života sebe nadograđuju kako bi postigli željene ciljeve. Glavna skupina našeg projekta osobe su koje rade s mladima. Svaka udruga u projektu će sudjelovati s petero sudionika. Na projektu zajedno radi osam organizacija s istim ciljem razmjene znanja i stjecanja novih znanja i vještina koje će sudionici aktivnosti primjenjivati u svojim lokalnim sredinama – kaže Jadranka Kokolari, predsjednica IK Javor.

D.Pejić; Glas Slavonije, foto: IK Javor Osijek



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno