Info

Spisak vlasnika aviona i helikoptera u Bosni i Hercegovini

Spisak vlasnika aviona i helikoptera u Bosni i Hercegovini – U Registar civilnih vazduhoplova BiH koji vodi Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA), od ukupno 85 vazduhoplova, upisano je 27 vazduhoplova koji su registovani na fizičko lice.

Izvod iz Registra nalazi se na web stranici BHDCA odranije je dostupan javnosti, a kako su kazali iz Direkcije, visina naknade za upis vazduhoplova u Registar definisana je članom 17. Odluke o visini naknada za usluge iz nadležnosti BHDCA i zavisi od klase i težine vazduhoplova.

Broj vazduhoplova upisanih u Registar ima blagu tendenciju porasta od jedan do dva vazduhoplova godišnje, u prosjeku.

Posljednji put je ažuriran 21. augusta 2017. godine. Prema tom spisku – broj vazduhoplova porastao je sa 81 na 85, dok je broj privatnih – koje koriste fizička lica također porastao sa 21 na 27.

Imena fizičkih lica koji su vlasnici vazduhoplova ne mogu biti objavljena javno jer Zakon o zaštiti ličnih podataka ime i prezime klasifikuje kao lični podatak.

U nastavku pogledajte spisak privatnih zrakoplova u Bosni i Hercegovini i njihove vlasnike, dostupan na BHDCA.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem