Info

Izložba arhitektonske fotografije Historijskog muzeja BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba arhitektonske fotografije Historijskog muzeja BiH – Ahitektonski objekat Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, smješten u neposrednoj blizini novih zdanja koji su proizvod neoliberalnog kapitalizma, predstavlja trag ili dokaz procesa tranzicije u kojoj se nalazi BiH i njeno kulturno nasljeđe.

Neosporna važnost uloge Historijskog muzeja biva konstantno negirana od strane vladajuće elite i njihovih prioriteta.

Namjera ove izložbe bila je prikazati arhitekturu objekta i prostorni kontekst sa neposrednom okolinom.

Kreatori ove izložbe su mladi autori, članovi CreativeShooting Team iz Zenice, predstavnici nove generacije, koji su uspjeli da se emotivno distanciraju od prošlosti, ali objektivizirajući sadašnjost kroz njene različite prizme. Ova grupa studenata djeluje na teritoriji cijele Bosne i Herzegovine s ciljem kritičkog posmatranja objekata i pojava u društvu, eliminišući naivno divljenje ili senzacionalistički način posmatranja njihove okolice.

Promišljajući i učeći o etici u fotografiji, oni pokušavaju vizuelnim medijima navesti društvo da objektivno posmatra pojave koje su dio njih i oko njih.

Mentorica

Majda Turkić, Mag.art, PhD kandidat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno