Zabava

Spektakl u polufinalu Lige prvaka: Lyon – Bayern na Novoj BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spektakl u polufinalu Lige prvaka: Lyon – Bayern na Novoj BH – Njemačka kaznena ekspedicija na putu ka šestom naslovu prvaka Evrope.

Može li Lyon nakon Juventusa i Cityja iznenaditi još jednog favorita?

Dvoboj koji se ne propušta!

Mnogi su očekivali meč Bayern – Manchester City, ali francuski tim je nakon izbacivanja Juventusa napravio još jednu senzaciju, izbacili su favorizirani engleski tim i zakazali meč protiv Bayerna. Pobjeda od 3-1 protiv Cityja odjeknula je Evropom više nego izbacivanje Juventusa i sada ekipu Rudija Garcije svi moraju shvatiti veoma ozbiljno.

Bavarci puni samopouzdanja ulaze u ovaj dvoboj jer su demolirali Barcelonu sa 8-2. Ovaj rezultat će ostati upisan u historiji, ali neće imati značaj ako se Bayern ne plasira u finale Lige prvaka.

Otkako se igra Liga prvaka u ovom formatu, uvijek su u polufinalu bili timovi iz Italije, Španije ili Engleske, a sada ih nema. Ovo je francusko-njemački dvoboj i više niko ne smije potcjenjivati njemačku Bundesligu i francusku Ligue 1.

Čudesan rezultat ostvarila je sedma ekipa francuskog prvenstva. Lyon je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio 2010. godine. Zanimljivo je da Bayern brani čast prvaka Evrope, jer među četiri tima u polufinalu, samo je tim iz Minhena osvajao titulu prvaka Evrope. Ova dva tima su odigrala osam mečeva u Ligi prvaka. Bayern je upisao četiri pobjede, Lyon je slavio u dva navrata, a dva meča su bila bez pobjednika. Zanimljivo, posljednja tri dvoboja završena su pobjedom Bayerna.

Utakmicu i uvodnu emisiju polufinala Lige prvaka ne propustite u srijedu, 19. augusta, od 20:30 sati, u programu Nove BH. Spektakularno finale najelitnijeg nogometnog takmičenja gledatelji Nove BH mogu pogledati u nedjelju, 23. augusta od 20:20 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno