Zenica

Spektakl Dubioza kolektiva u Zenici: Desetine hiljada posjetilaca uglas pjevalo više od dva sata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Predgrupa večerašnjem glavnom gostu Dubioza kolektivu bio je sarajevski Helem Nejse koji je sve prisutne počastio pravim hitovima, među kojima i “Radio”, “Kabadahija”, “Debili”, a iako su po prvi put svirali i pjevali u Zenici, dobili su veliku količinu ljubavi od prisutnih, ali i još veći aplauz.
Nakon gostovanja u Poljskoj popularna Dubioza kolektiv stigla je u Zenicu puna energije i želje da svim posjetiocima poklone nezaboravan spektakl, a to su i uspjeli.

Posebna čast da pjevaju u Zenici bila je Zeničanima Adisu Zvekiću i Almiru Hasanbegoviću koji su nakon RedBull Soundclash događaja imali sreću ponovo doći i u večerašnjem sastavu sviratu za sugrađane.

Na repertoaru Dubioza kolektiva pronašle su se pjesme koje su i milioni posjetilaca na posljednjim gostovanjima ovog benda slušali širom Evrope od “Volio bih” kojom su otvorili dvosatni koncert pun energije, a zatim su uslijedile “Rijaliti”, “Himna generacije”, “Kažu”, “Pakšu” s posljednjeg albuma, “Free .mp3”, “Brijuni” i brojne druge.
Tokom koncerta, izvedena je i pjesma “Krivo je more” koju su posvetili nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću, a zajedno s grupom Helem Nejse su otpjevali “Pionirsku”.
Večerašnjim koncertom završeno je prvo izdanje Zenica Summer Festa u organizaciji Gradske uprave Zenica, tehničkoj realizaciji Javnog preduzeća RTV Zenica, Bosansko narodno pozorište Zenica i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskim objektima u Zenici.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno