Zenica

FOTO: Održana „Večer Kur’ana” u Vranduku – džamija Varošište

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana „Večer Kur’ana” u Vranduku – džamija Varošište – Proteklog petka održana je „Večer Kur’ana“, a uokviru vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2018”, koju po deseti put organizuje Muftiluk zenički.

Bilo je predviđeno da se „Večer Kur’ana“ održi na vrandučkoj tvrđavi, ali zbog kišnog i nestabilnog vremena, program je prebačen u novu džamiju na Varošištu, vakifa braće Ismeta i Besima Begića.

Programu je prisustvovao pristojan broj vjernika iz Vranduka i okoline i njihovih gostiju, a program je počeo nakon klanjanja akšam namaza, kojeg je predvodio doc.dr.Ejub ef. Dautović, muftija zenički.

Domaćin manifestacije bio je Muhamed ef. Bilčević, imam džamije na Varošištu, a program je, veoma uspješno, vodio Edin ef. Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

Organizator manifestacije bio je Muftiluk zenički, a učesnici u programu u džamiji na Varošištu pod nazivom „Večer Kur’ana“ bili su hafizi Muftiluka zeničkog: hfz.mr.Enes ef. Beganović, hfz. Sead ef.Šahinović, hfz. Husejn ef. Čajlaković, hfz.Amir ef.Kaknjo, hfz. Sulejman ef.Rafuna, hfz. Hidajet ef.Talić, hfz. Zaim ef. Šiljić, te po prvi put i mlade hafize Sumeja Bilčević, Merjem Hazić, Samra Pivić, Sumeja Rešić i Fatima Skopljak.

Program manifestacije realizovan je kroz učenje odlomaka iz Kur’ana, napred pomenutih hafiza, učenje ilahija od strane Muris ef. Braćkana, člana hora Medžlisa IZ Tešanj i hfz. Hidajet ef. Talića.

Vazu-nasihat održao je Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići, a prigodnom besjedom prisutnim se obratio i muftija zenički, doc.dr. Ejub ef. Dautović.

Glavni imam MIZ Zavidovići, Čamdžić  i muftija zenički, Dautović u svojim obraćanjima, između ostalog,  su ukazali na značaj učenja Kur’ana i življenja u skladu sa njegovim principima.

Na kraju programa dovu je proučio mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica.

Prisutni su sa velikom pažnjom pratili predviđeni program ove manifestacije. Na kraju je, u džematu, klanjana i Jacija-namaz, koji je predvodio hfz.mr. Enes ef. Beganović, imam čaršijske džamije u Zenici.

Sponzor manifestacije na Varošištu bio je ALMY d.o.o. Zenica.

Za kraj, da ponovimo, centralni program ovogodišnje „Lastavice 2018“ bit će održan na platou Lastavica u nedjelju 05. augusta 2018.godine, uz lastavičke poruke muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića i muftije mostarskog mr. Salem ef. Dedovića.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno