Biznis

ŠPD ZDK – sastanak u Vladi ZDK

ŠPD ZDK sastanak u Vladi
ŠPD ZDK sastanak u Vladi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŠPD ZDK – sastanak u Vladi ZDK: Nakon što je Federalna porezna uprava blokirala račune Šumskog privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona, u sjedištu Vlade ZDK-a održan je sastanak s predstavnicima ovog preduzeća i Porezne uprave ZDK-a na kojem se razgovaralo o mogućnostima reprograma duga od više miliona maraka. Svi računi Šumsko-privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona blokirani su od prošlog petka, otkako je ovom javnom preduzeću onemogućeno poslovanje.

Računi ŠPD ZDK-a su blokirani zbog “neizmirenih poreza i doprinosa od septembra 2008. do aprila 2011. godine”, i na ovaj način je onemogućen nastavak proizvodnje drvnih asortimenata, ali i isplata plaća za oko 1.500 zaposlenih, i sve isplate obaveza za više od dvije hiljade kooperanata ovog preduzeća.

“Nadam se da će Vlada Federacije BiH uskoro donijeti zakon o otpisu besmislenih kamata na javne prihode, kako bi se utvrdile obaveze koje su realno naplative”, komentar je o nastaloj situaciji premijera Miralema Galijaševića.

Porezna uprava Federacije BiH je zbog neplaćenih poreznih obaveza, iz perioda septembar 2008. do aprila 2011., izvršila blokadu transakcijskog računa preduzeća ŠPD ZDK-a za iznos od 5.282.532 KM. Iz uprave i sindikalne organizacije ŠPD ZDK-a traže da se primijeni oblik isplate dugovanja na više rata da ne bi došlo do potpune obustave proizvodnje u ovom preduzeću koje ima ugovorenu prodaju svih proizvedenih drvnih asortimenata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno