Nesreće

ŠOKANTNO: Tijelo umrlog Zeničanina danima u stanu, opet niko “nadležan” da preuzme i sahrani sugrađanina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tijelo umrlog Zeničanina Đure S. već nekoliko dana je u njegovom stanu u zeničkom naselju Mokušnice, saznaje Zenicablog.

Po ko zna koji put nadležni prebacuju “lopticu” sa jedne na drugu adresu o tome ko treba zbrinuti tijelo i sahraniti umrlog.

Informaciju o pronalaženju tijela 84-godišnjeg Zeničanina, koji je živio sam u stanu na prvom spratu zgrade u Ulici Armije BiH, na broju 7, potvrdio nam je njegov komšija Nazif P.

– Jučer sam začuo glasno lupanje kod komšije prekoputa i izašao, vidio poštara, koji kaže da od ponedjeljka traži komšiju, koji ne otvara, što je čudno, jer je uglavnom kući. I ja sam ga viđao skoro svaki dan, ali ove sedmice nisam, priča nam.

Nakon što su komšije primjetile odškrinuta balkonska vrata, pozvana je policija i hitna pomoć, koji su odmah došli.

Nakon što niko nije odgovarao, da ne bi razvaljivali vrata, pozvani su vatrogasci, koji su “preko terase” ušli u stan i zatekli beživotno tijelo.

Ljekarski tim je konstatovao prirodnu smrt i rečeno je da je smrt nastupila prije nekoliko dana.

– Vatrogasci i policija su završili svoj dio posla i onda nisu iznijeli tijelo, jer valjda ono ne može u mrtvačnicu ako se ne zna ko će platiti troškove. Rekao sam im da umrli ima sestrića u Zavidovićima, još neke rodbine u BiH i Srbiji. Znam da je imao dobru penziju, nije živio u siromaštvu, vjerovatno ima i novca, pa mi je neshvatljivo da se svi proglase nenadležnim. Zvao sam i išao u Gradsku upravu, osobe s kojima sam pričao nisu baš bile spremne da riješe problem, svi samo prebacuju sa sebe na druge. Neshvatljivo je da ne postoji sistem, da ja mogu 24 sata zvati, pitati, ići od šaltera do kancelarije, niko neće da mrtvo tijelo iznese u mrtvačnicu, kaže nam Nazif.

U vrijeme pisanja ovog članka (četvrtak, 12.30) tijelo umrlog Đure S. još se nalazi u stanu, a niko od obavještenih i nadležnih nije odlučio da preveze tijelo u mrtvačnicu i organizuje sahranu.

Zenicablog je u januaru prošle godine pisao o sličnom slučaju NA OVOM LINKU.

I tada je nadležnost prebacivana od institucije do institucije, od službe do službe…

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno