Zabava

Snimljen film o “Dubiozi kolektivu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Snimljen film o “Dubiozi kolektivu” – “Film za djecu i odrasle” o bendu Dubioza kolektiv premijerno će biti prikazan 8. novembra u 20 sati u Mikser Houseu Sarajevo. Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiv i kombinuje dokumentarne snimke rada u studiju sa biografskim materijalom.

“U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcioniše i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu ‘uradi sam'”, izjavili su članovi benda.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci. Mujkić je radio na filmovima “10 minuta” i “Belvedere” Ahmeda Imamovića, “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.
Ulaz na projekciju je besplatan, a svi posjetioci pozvani su da nakon projekcije filma ostanu na after partyju uz DJ/VJ dvojac Diskobajagi.

Nakon premijere u Sarajevu, 9.novembar, bit će upriličena projekcija u Atelier Theateru u Beču.

Dubioza kolektiv je prošlog vikenda održala koncert u prepunoj Areni Armeec u Sofiji i u rasprodanom klubu “Babylon” u Istanbulu. Ova dva nastupa predstavljaju početak koncertne turneje na kojoj će promovisati novi album “Pjesmice za djecu i odrasle” koji izlazi 13. novembra za izdavačku kuću Menart. Album će, kao i uvijek, biti dostupan za besplatan download sa oficijelne web stranice  najpopularnijeg bh. benda benda.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno