Politika

Snažna podrška mještana Dobriljena profesoru Piviću i kandidatima SDA za Gradsko vijeće Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije Zenica održala je predizborni skup za mještane Dobriljena. Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa Liste SDA za Gradsko vijeće, predvođeni nosiocem liste Suadom Kaknjom, predstavili su političku platformu i program “Za jaku Zenicu”.

Program “Za jaku Zenicu” kroz 11 politika, 140 mjera, kapitalna ulaganja, projekte od posebnog značaja te stotine rješenja za manje i veće probleme s kojima se susreću građani, kako u gradu tako i na selu, nudi bolju perspektivu za sve mjesne zajednice na području Zenice.

U Dobriljenu su u naredne četiri godine planirana značajna ulaganja u infrastrukturu lokalne zajednice, od rješavanja pitanja vodosnabdijevanja, završetka izgradnje puta od Popove bašte do džamije u Dobriljenu, do izgradnje sportskog igrališta. U vrhu prioriteta je i rješavanje problema prijevoza učenika iz ove mjesne zajednice.

Pivić je rekao da je plan “Za jaku Zenicu” izraz potreba građana te da se na realizaciju zacrtanih politika i mjera ne smije čekati niti dana, jer je Zenica prije četiri godine zaustavljena u razvoju. U gradskoj jezgri nije bilo nikakvih ulaganja, a na selu je aktuelna vlast u predizbornom periodu realizovala sitna ulaganja isključivo radi ubiranja političkih poena, iako je na raspolaganju imala 240 miliona maraka budžeta.

“Mi ćemo, prije svega, s pobjedom na predstojećim Lokalnim izborima, ako Bog da, vratiti Zenici i njenim građanima dostojanstvo. SDA će vratiti mir i međusobno poštovanje među građane, koji su ozbiljno narušeni nazadnom svađalačkom politikom šačice primitivaca, a istovremeno se okrenuti razvoju našeg grada koji nikad više ne smije postati grad slučaj”, rekao je Pivić.

Naglasio je da SDA, kao najveća i jedina istinska snaga Bošnjaka, ima znanja i volje da spasi uništene simbole Zenice, pokrene investicije i nove mega projekte te vrati Zenici pozitivni imidž koji je SDA radom i stalnim zalaganjem gradila prethodna dva desetljeća. Zbog toga će među glavnim političkim prioritetima biti bolja saradnja njega kao budućeg gradonačelnika i Gradskog vijeća, gdje će, siguran je, SDA imati većinu, jer je Lista za Gradsko vijeće Stranke demokratske akcije najkvalitetnija od obnove nezavisnosti BiH.

Mještani Dobriljena dali su snažnu podršku prof.dr. Neziru Piviću i kandidatima za Gradsko vijeće, pozdravljajući program “Za jaku Zenicu” koji je prepoznao prioritetne infrastrukturne potrebe i probleme ove mjesne zajednice. Mještani su uvjereni da će 15. novembra zajedno s SDA slaviti očekivanu pobjedu na Lokalnim izborima 2020.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno