Politika

Snaga Centra: Gradonačelnik ima našu podršku, ali samo za zakonite odluke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Snaga Centra: Gradonačelnik ima našu podršku, ali samo za zakonite odluke – Snaga Centra najoštrije demantuje da je, u saradnji sa bilo kim, zatražila preispitivanje odluke Gradskog vijeća o kladionicama. Navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima, te tvrdnje iznesene u izjavama, navode da smo dogovorno, i to vršeći krivično djelo uzimanje dara, zatražili preispitivanje zakonitosti. Istina je potpuno drukčija i niko, pa ni gradonačelnik, ne treba da se boji istine. Ukoliko se naše sumnje pokažu opravdanim, spasiće se budžet i Grad od kolapsa, a to znači da smo radili njegov i naš posao, zaštita budžeta i građana.

Osnovni razlog zbog kojeg smo se odlučili da zatražimo preispitivanje odluke donesene na vijeću je da zaštitimo Grad i građane, te gradski budžet. Odluka o taksama diskutabilna po više osnova, zbog čega su naši vijećnici bili i suzdržani, a sam gradonačelnik je rekao da je kontaktirao stručnjake Ustavnog prava i da su se u potpunosti složili s njegovim prijedlogom odluke.

Međutim, iste stručnjake za Ustavno pravo smo kontaktirali i mi i dobili potpuno oprečno mišljenje, da je ovakva odluka po njima neustavna i kao takva bi mogla dovesti do kolapsa budžeta grada koji svakako nema mogućnost za zaduživanje.

Na ovaj potez smo se odlučili da bi ubrzali proceduru, ukoliko sud potvrdi odluku i kaže da su takse ustavne, neće biti nikakvih posljedica za Grad i budžet. Naglašavamo da smatramo da su kladionice pošast društva, da trebaju biti kvalitetno oporezovane i dovedene da u potpunosti djeluju po zakonu. Potpuno je jasno da u ovakvim slučajevima sud mora djelovati hitno, što pokazuje primjer poništavanja odluke američkog predsjednika u roku manjem od 24 sata od donošenja sporne odluke.

Ne želimo da se situacija sa kladionicam odugovlači po sudovima 3-4 godine, jer to u slučaju gubljenja procesa na sudu znači milionske štete po budžet Grada. Dokaz da se ovakvom odlukom ne smanjuje broj kladionica, kao ni broj onih koji se klade možete vidjeti na svakom koraku u ovom gradu, a posljednje što nam treba jeste da ih dodatno finansiramo izvršenjem sudskih presuda iz budžeta.

Od Gradonačelnika Kasumovića tražimo da nas ne svrstava ni u kave inicijative, grupe, klanove, Snaga Centra je osnova, djeluje i djelovati će samostalno. Gradonačelnik će imati podršku na svakoj odluci za koju utvrdimo da je zasnovana na zakonitosti i da donosi dobrobit građanima.

Gradonačelnika molimo da prestane sa korištenjem pojmova poput “ubleha”, pričama o navodnom podmićivanju, jer smo dokazali, a i dokazaćemo da ovaj Grad volimo više od onih koji srljaju u bankrot sumnjivim neprovjerenim odlukama. Fokusirajte se na stvarne probleme, nezaposlenost, grijanje, sport, mlade, na stvaranje uvjeta za dolazak investitora, te prestanite ratovati sa svakim ko pokaže da ima mišljenje.

Snaga Centra će podnijeti krivične prijave zbog laži o podmićivanju, te navodima da djelujemo pod pokroviteljstvom kladioničarskog lobija. Kad na sudu oni koji lažu i kleveću budu morali platiti odštetu, shvatiće da imaju odgovornost izrečenih tvrdnji, te da budu sretni ako sud na vrijeme donese odluke i time umanji štetu po sve građane Grada Zenica, ali i njih lično.

Snaga Centra

predsjednik Eldin Vrače

predsjednik Kluba vijećnika u GV Adnan Šabani

Vijećnici u GV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno