Nesreće

Smrt majke i bebe: Tužilaštvo traži dodatne nalaze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznanja  o nalazima obdukcije i uzrocima smrti 25-godišnje Alme Halilović iz Žepča tokom porođaja u Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrđena su današnjim saopćenjem Tužilaštva ZDK o preliminarnim nalazima obdukcije.

– Makroskopski nalaz koji je utvrđen pregledom organa preminule najvjerovatnije pokazuje da se radi o zatajenju srca i pluća usljed embolije pluća koja se razvila u toku poroda i nakon poroda. U odnosu na novorođenče utvrđeno je da je u pitanju zatajenje srca i pluća izazvano  asfikcijom i nedostatkom kisika, odgovorila je stručni saradnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva ZDK Mirna Poljac.

Ipak, Tužilaštvo nije time završilo slučaj. 

– Tačan i neposredan uzrok smrti preminule nije moguće utvrditi bez dodatnih analiza patohistoloških tkiva uzetih od preminule. Po dobijanju ovih nalaza u narednih nekoliko dana biće donesena konačna odluka Tužilaštva. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno