Biznis

Smajlović i KTG kod kineskog ambasadora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng primio je u sjedištu Ambasade gradonačelnika i sekretara Gradske uprave Zenice Husejina Smajlovića i Selvera Kelešturu, te predstavnike kompanija KTG Zenica i SEPCO III.

Tokom razgovora ambasador Chunfeng je dao punu podršku projektu, te izrazio nadu da će projekat TE-TO (Termoelektrana-Toplana) u Zenici početi uskoro s gradnjom, s obzirom da je najavljeno učešće i kineskih kompanija u njemu. On je istakao da je u kontaktima sa vladom u Pekingu ohrabrio kineske vlasti da ulažu u projekte u BIH, kako bi se jačala privreda ove države, ali i uspostavila tiješnja saradnja dvije ekonomije i države.

Gradonačelnik Smajlović je ponovio da projekat TE-TO Zenica najvažniji za Zenicu i da vjeruje da će novi, tek uspostavljeni sastav Vlade FBIH podržati gradnju TE-TO u Zenici, jer taj projekat značajno utiče na rješavanje problema zaagrijavanja stambenih i poslovnih prostora u Zenici, ali i poboljšanje ekološke situacije u ovom gradu.

Generalni menadžer KTG Zenica Branko Montenegro je izjavio da projekat TE-TO kapitalni projekat za ovaj grad i državu, te da ga treba promatrati, kao i vidjeti njegove prednosti kroz duži vremenski period.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno