Zenica

Služba za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenica u 2022. godini realizovala više značajnih projekata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Služba za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenica je u 2022. godini nastavila s poduzimanjem mjera i realizacijom projekata čiji je cilj podrška razvoju privrede.

U saradnji sa međunarodnim partnerima počela je implementacija dva projekta i to „Unapređenje infrastrukture i sajamskih kapaciteta Gradske tržnice Zenica“ i „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“, dok je projekat „Advancing innovative coGeneration Options for Reintegrating local Assets“ pod akronimom „AGORA“ uspješno završen.

Također uspješno su okončani i Projekat utopljavanja objekta Javne ustanove „Centar za socijani rad Zenica“ te Projekat rekonstrukcije društvenih domova Drivuša i Gorica.

Početkom naredne godine počinje implementacija Projekta rekonstrukcije amfiteatra na izletištu Smetovi.

U sklopu Programa mjera za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2022. godinu isplaćeno je ukupno 192.939,84 KM za 34 korisnika.

Kad je u pitanju Program mjera za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu isplaćeno je ukupno 601.514,62 KM za 18 oblasti i 1.112 korisnika.

Između ostalih podržani su proizvodnja jagodičastog voća, povrća na otvorenom, povrća za otkup, kao i proizvodnja mlijeka te pilećeg mesa i konzumnih jaja.

Neophodnu podršku su dobili i proizvođači koji su imali tržišne viškove u 2021. godini, a izdvojena su i sredstva za sufinansiranje kupovine mehanizacije, zatim refundaciju troškova po osnovu doprinosa, ali i za pčelarstvo i obnovu stada u ovčarstvu i kozarstvu.

Za realizaciju projekata odabranih po Javnom pozivu organizacijama civilnog društva (OCD)/nevladinim organizacijama (NVO) iz oblasti privrede i poljoprivrede je isplaćeno ukupno 16.592,97 KM.

Osim naprijed navedenih aktivnosti u Poslovnoj zoni Zenica 1 je završena izgradnja saobraćajnice 8, a u okviru unapređenja poslovne infrastrukture u ovoj zoni će u 2023. godini biti završena i rekonstrukcija zgrade Technopark-a, Anex B.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno