fbpx
Zenica

Služba Grada Zenice i Agencija ZEDA predstavljaju NEWSLETTER

Služba Grada Zenice i Agencija ZEDA predstavljaju NEWSLETTER  – Kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, u cilju postizanja ekonomske sigurnosti i stabilnosti, podrazumijeva konstantno ulaganje i prilagođavanje tržišnim pravilima i trendovima razvoja, a jednu od glavnih uloga u tom procesu imaju lokalne samouprave.

Zemlja koja ima uspješno kreiran poslovni ambijent stiče brojne benefite, a jedan od najvažnijih jeste privlačenje investitora, kako domaćih, tako i stranih, što je glavni cilj države i lokalne samouprave. To dalje implicira aktiviranje sektora MSP koji predstavljaju glavnog generatora ekonomskog razvoja jedne zemlje. Povoljan poslovni ambijent implicira povećanje zaposlenosti i zadovoljne građane.

Ekonomski razvoj neostvariv je bez inovacija i poduzetništva. Kako su preduzeća u privatnom vlasništvu jedan od glavnih pokretača privrede, otvaranjem radnih mjesta, te rastom proizvodnje i potrošnje, može se reći da inovacije preko poduzetništva pokreću nacionalnu privredu.

Grad Zenica kontinurano radi na unapređenju ambijenta, kako za privrednike, građane tako i za domaće, te strane investitore.

U NEWSLETTERu predstavljamo neke od aktivnosti provedene u prvom kvartalu 2019. godine.

Newsletter preuzmite klikom OVDJE.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem