Sudske klupe

Slučajevi X sa specijalcima MUP-a ZDK: reci da je droga tvoja! Pa nisam budala!

Slučajevi X sa specijalcima MUP-a ZDK: reci da je droga tvoja! Pa nisam budala! Ekipa “Slučajeva X” tokom vikenda boravila je s pripadnicima Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji su na području Zenice vršili pojačane policijske kontrole.

Jedna od zanimljivih situacija koju smo zabilježili sa zeničkim specijalcima jeste kada su pronašli određenu količinu narkotika kod vozača Golfa. Naime, vozač je tvrdio da narkotici nisu njegovi, već suvozačevi, te da ih je on dao njemu da mu ih čuva. Vozač je rekao policiji: “Čekajte malo”, te pitao suvozača: “Šta ćemo za ovo?”

Kada ga je policija pitala jesu li narkotici njegovi, vozač je odgovorio: “Nisu moji, nego njegovi, on mi je dao da držim kod sebe”, a potom se obratio svom drugu suvozaču riječima: “Molim te, reci da je tvoje.” Na to mu je suvozač rekao: “Pa nisam budala, kod tebe su našli.”

Na kraju su obojica lišena slobode, narkotici su fotografirani, a obradu nad uhapšenim preuzela je Kriminalistička policija.

Također, zavirite u unutrašnjost baze Specijalne policijske jedince MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koja je ujedno i jedna od najmodernijih i najopremljenijih baza u regiji. Heliodrom, najmodernija streljana i fitnes centar, fiskulturna sala, bazen za rekreaciju i ronilačku obuku, toranj za obuku alpinista, smještaj za pse, samo su dio sadržaja baze.

Ovaj objekt sadrži sve što jedan moderni centar za obuku savremene elitne specijalne jedinice treba sadržavati kako bi specijalcima omogućio da budu uvježbani za izvršenje najsloženijih policijskih zadataka.

Ostatak priče pogledajte u videoprilogu “Slučajeva X”.

UZ DOZVOLU AUTORA I NTV HAYAT – Veldin Čustović / Hayat / Foto: Hayat)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem