Sudske klupe

Ekskluzivno-video: Oni su strah i trepet u zeničkom zatvoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivno-video: Oni su strah i trepet u zeničkom zatvoru  – Problemi u svakom zatvoru su svakodnevni i raznovrsni.  Tako je i u KPZ Zenica. Svađe i tučnjave između osuđenih osoba , dilanje određenih vrsta narkotika, odbijanje zdravstvenih tretmana. Zatvorska policija se često susreće i s agresivnijim osuđenicima.  Tada se posvećuje posebna pažnja i posebno obučeni interventni timovi zatvorske policije reagiraju prema takvoj osobi je izmještaju u posebnu prostoriju kako ne bi povrijedila sebe, zatvorsku policiju ili druge osuđenike.

U tim trenucima nervnog rastrojstva takvi osuđenici nekad urade neke neprirodne stvari kojih nisu ni svjesni. Tada intervenira više policajaca iz više razloga.  Interventni timovi zatvorske policije svakodnevno treniraju i uvježbavaju razne situacije s kojima bi se mogli susresti.  Ovi tomovi zatvorske policije inegrisani su u sistem sektora osiguranja i 24 sata borave u KPZ Zenica.

(Veldin Čustović / Hayat / Foto: Screenshot)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno