Info

Slogan kojim je na mapi turističkih slogana predstavljena BiH

Slogan kojim je na mapi turističkih slogana predstavljena BiH
Slogan kojim je na mapi turističkih slogana predstavljena BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Slogan kojim je na mapi turističkih slogana predstavljena BiH- Pogledajte kojim sloganima zemlje svijeta privlače turiste. Bosna i Hercegovina je “srce Jugoistočne Europe”, Njemačka je “jednostavno inspirativna”, a Litvanija je “zaista prelijepa”.

Svaka zemlja se trudi privući što više turista i u tu svrhu smišlja slogane kojima će najbolje privući strance.

Ti slogani se tiskaju na brošurama, u turističkim katalozima, a naša zemlja je predstavljena kao “srce Jugoistočne Europe”.

Neke zemlje, poput naše, imaju te jednostavne slogane, pa tako i Slovačka turiste poziva jednostavnim “Putovanje u Slovačku – dobra ideja”. Hrvatska je, naprimjer “puna života”, a Srbija je “moja Srbija”.

Poljska “pomjera vašu maštu”, Siera Leone nudi “slobodu istraživanja”, Zimbabve je “svijet čuda”, Vijetnam ima bezvremenski šarm”, Papua Nova Gvineja nudi “tisuću različitih putovanja”, Italija se reklamira čuvenim “Made in Italy”, Velika Britanija je “mjesto nevjerojatnih trenutaka”, a Danska je “najsretnije mjesto na svijetu”.

Najpopularnija riječ u sloganima je “lijepo”.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno