Košarka

Sljedećeg vikenda počinje prvenstvo BiH u košarci za muškarce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sljedećeg vikenda počinje prvenstvo BiH u košarci za muškarce  – Predstojećeg vikenda počinje nova sezona, 2020/2021, u prvenstvu BiH u košarci za muškarce.

U prvom kolu sastaju se:
Široki – Čelik
Borac – Sloboda Tuzla
Spars Realway – Leotar
Igokea – Zrinjski
Promo Donji Vakuf – Bratunac
Mladost – Bosna Royal
Čapljina – Kakanj

Nakon pet godina zenički Čelik će ponovo igrati u muškoj Premijer ligi. Od kada su saznali o nastupu u društvu najboljih, zbog odustajanja ekipe Posušje, uprava zeničkog kluba krenula je u potragu za pojačanjima.

Nakon angažovanja Merisa Bećirovića, Zeničani su doveli i Milivoja Božovića, Harisa Ćurevca, Ermina Dedića, Srđana Gavrića i Đukana Đukanovića, te nekolicinu mlađih i talentovanih igrača iz ostalih zeničkih klubova. U zadnjim trenucima pred početak prvenstva, Zeničani su doveli i Harisa Delalića. Ovaj 26-godišnji košarkaš u Zenicu stiže iz belgijskog Charleroia, visok 204 cm, u svojoj karijeri je još nastupao za Kakanj i sarajevsku Bosnu, a trener Josip Pandža veoma dobro poznaje ovog košarkaša, s kojim je uspješno sarađivao dok je bio trener KK Kakanj. Delalić bi trebao biti veliko pojačanje na pozicijama dva i tri u ekipi trenera Josipa Pandže i sigurno će donijeti dodatnu širinu u rosteru Zeničana, koji će u subotu novu sezonu u Premijer ligi otvoriti teškim gostovanjem kod ekipe Širokog.

E.Imamović

Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno