Košarka

Slijedi novo izdanje Kengur kupa 2017

Kengur na turniru u Francuskoj
Kengur na turniru u Francuskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novo izdanje Kengur kupa – Potvrda kvalitetnog rada u košarkaškom klubu Kengur su uspjesi selekcija ovog kluba u ligi mladih a zatim i na nivou košarkaškog saveza BIH. Po završetku ljetnog košarkaškog kampa kojeg svake godine redovno organizuju u Baškom polju započeli su pripreme za organizaciju Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade Kengur kup 2017. Devetnaesto izdanje najmasovanije sportske manifestacije za mlade u BIH i regionu održaće se od 25.do 27. avgusta i okupiće 44 ekipe iz pet zemalja. Kengur kup ima veliki značaj za razvoj mladih košarkašica i košarkaša.

Ranijih godina na ovom takmičenju učestvovali i sadašnji članovi kadetske i juniorske košarkaške reprezentacije BIH. Ove godine prije finala biće odigrana revijalna utakmica u kojoj će nastupiti članovi šampionske ekipe Zenica Metalnog iz 1995. godine i košarkaški koji su nastupali za Kengur . I ove godine „Kengur Kup“ će se igrati na više lokacija u gradu, a finalni program će se održati u “Gradskoj areni Husejin Smajlović”.

RTVZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno