Košarka

Bh. kadeti bez plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva B divizije u Bugarskoj. Naši kadeti večeras su u odlučujućoj utakmici poraženi od Mađarske rezultatom 79:65 i tako izgubili sve šanse da se bore za ulazak u A diviziju.

Mađarska se od samog početka utakmice pokazala kao izuzetno ozbiljan rival. Ipak, naši momci uspjeli su da slome otpor rivala u drugoj četvrtini, kada su stigli do osjetne prednosti. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 35:25 za naše Zmajeve.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Mađari. Uspjeli su da smanje prednost našeg tima, te je posljednja dionica odlučivala o pobjedniku meča i samim tim o ekipi koja će se plasirati među osam najboljih na turniru u Sofiji.

Iako su se naši dečki borili, posljednja četvrtina je upotpunosti pripala protivniku, koji je držao sve konce igre u svojim rukama i na kraju stigao do zasluženog trijumfa.

MAĐARSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 79:65 (16:18, 09:17, 22:17, 32:13)

BOSNA I HERCEGOVINA: Dedajić 7, Marković 6, Kusturica, Kondić 6, Huseinpašić 8, Nešković 4, Radak 5, Mičić 8, Krupalija 15, Islamović, Kovač 6, Topolović. Foto: www.fiba.com
Izvor: basket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno