Politika

Skupština ZDK transparentna prema javnosti

Skupština ZDK
Skupština ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština ZDK transparentna prema javnosti- Najnovija OSCE-ova analiza o transparentnosti rada Skupštine ZDK i učešću građana u procesu donošenja odluka, koja je rađena i na osnovu izvještaja nekih drugih organizacija, koje su pratile rad ovog zakonodavnog tijela, generalno ostavlja pozitivan dojam i ovaj kanton može biti za primjer drugima.

Ovo je rečeno tokom radionice OSCE-a o mehanizmima efikasnije komunikacije i učešća građana u rad Skupštine. “Generalno dojam je pozitivan što se tiče transparentnosti i uključivanja građana u proces donošenja odluka. Mislim da Skupština ZDK može biti primjer ostalima. Dosta toga je zaista na raspolaganju građanima i na neki način želimo ukazati da građani trebaju da koriste te mehanizme kako bi oni i bili svrsishodni.

Takvoj ocjeni idu u prilog funkcionalni mehanizmi koje ima kantonalna skupština poput sadržajne i lako dostupne web stranice, mehanizam ‘otvorenih vrata’ što je nova praksa aktualne predsjedavajuće Draženke Subašić” riječi su Dauta Bajramovića (OSCE).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno