Politika

Skupština ZDK razmatra Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodice s djecom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počela je redovna sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će po skraćenom postupku biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom ZDK-a.

Na dnevnom redu sjednice je ukupno sedam tačaka, a kao druga tačka bit će razmatran Izvještaj o izvršenju kantonalnog budžeta za prošlu godinu.

Planirano je i izjašnjavanje o prošlogodišnjem Izvještaju o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a, zatim izvještajima o radu Kantonalnog suda u Zenica, Kantonalnog tužilaštva ZDK i Ureda za pritužbe javnosti ZDK-a te Informaciji o stanju bezbjednosti na području tog kantona za 2023. godinu.

Na početku zasjedanja prisutno je 31, od ukupno 35 zastupnika u Skupštini.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno