Info

Skupština ZDK: nastavljena 48. sjednica Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština ZDK: nastavljena 48. sjednica Skupštine – U današnjem nastavku 48. sjednice Skupštine razmatrane su preostale četiri tačke ranije usvojenog dnevnog reda. Podsjećanja radi, 48. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je na dnevnom redu imala deset tačaka, od čega je prvih šest razmatrano 24.10.2017. godine, a preostale četri tačke danas. U današnjem nastavku pred poslanicima su se našle četiri inicijative.

Inicijativa Trake Senada, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, za dopunu člana 14. Zakona o kantonalnim administrativnim taksama nije imala potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena.

Samir Lemeš, poslanik Skupštine Zeničko-dobojskog kantona pokrenuo je na 26. sjednici Skupštine, Inicijativu za pripremu nacrta kantonalnog propisa kojim bi se stvorile pretpostavke za sankcionisanje počinilaca saobraćajnih prekršaja na osnovu snimaka s nadzornih kamera. Podnosilac ove inicijativu je inicijativu povukao, danas prije otvaranja rasprave po istoj.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je prihvatila Inicijativu Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom. Na današnjem nastavku Inicijativa Vatrogasnog saveza Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune Zakona o javnom okupljanju, nije imala potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena.

Stručna služba Skupštine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno