Info

Skupština ZDK jednoglasno usvojila Izvještaj o radu Univerziteta Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština ZDK jednoglasno usvojila Izvještaj o radu Univerziteta Zenica – Skupština Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno je danas usvojila Izvještaj o radu Univerziteta Zenica za 2017. godinu.

– Trend opadanja broja studenata prisutan je ne samo u BiH nego i u regionu. Mi smo 2017. godine bili skoro na polovini broja planiranog upisa – kazao je rektor Damir Kukić, koji je dodao kako su nekim mjerama i otvaranjem novih studijskih programa ove godine donekle poboljšali te pokazatelje, ali da je osjetan odlazak mladih u inostranstvo.

Kukić je izrazio nadu kako će i Zakon o javno-privatnom partnerstvu, kojeg je usvojila Skupština ZDK, omogućiti i Univerzitetu u Zenici, čiji je godišnji budžet nešto više od 15,1 milion KM, da poboljša i svoju infrastrukturu, jer je, kako je kazao, većina njihovih zgrada, osim nove zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta, stara i više od 50 godina.

Usvojene su inicijative Udruženja građana općine Maglaj za izmjenu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštita civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom te inicijativa bivšeg zastupnika u Skupštini ZDK Samira Lemeša za donošenje Kantonalnog akcionog plana zaštite kvaliteta zraka u ZDK-u.

Nakon što je sa dnevnog reda Skupštine povučena tačka o davanju saglasnosti na Prostorni plan grada Zenice za 2016.-2036. godine, i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Himzo Smajić povukao je zadnju tačku dnevnog reda, u sklopu koje se trebalo raspravljati o Izvještaju o radu JP Šumsko-privredno društvo ZDK-a za 2017. godinu.

Predsjedavajući Skupštine ZDK Ismet Sarajlić najavio je kako će već u petak, 28. decembra, biti održana naredna sjednica na kojoj će na dnevnom redu biti samo odluke o privremenom finansiranju Zeničko-dobojskog kantona i JU Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno