fbpx
Politika

Skupština ZDK delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH bira u četvrtak

Skupština ZDK delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH bira u četvrtak – Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona dogovorio je da drugi nastavak konstituirajuće sjednice 8. saziva SZDK, kako je najavio predsjedavajući Ismet Sarajlić, bude održan u četvrtak, 7. februara, s početkom u 11.00 sati.

Zastupnici će birati tri bošnjačka od 25 delegata u SZDK te po jednog hrvatskog (devet delegata) i jednog predstavnika srpskog naroda (jedan zastupnik), dok će osatati nepopunjeno mjesto delegata iz reda “ostalih” u Domu naroda PFBiH iz tog kantona, jer ih nema u SZDK.

-Sjednica će imati samo jedbu tačku dnevnog reda: Izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH. Možda će, prije ove sjednice, biti održana i sjednica Kluba Bošnjaka, jer ima nekih najava promjena – kazao je u izjavi za Fenu Sarajlić.

Podsjetimo, predsjednik Kantonalnog odbora SDA i premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, jučer je, prilikom potpisa koalicionog sporazuma s HDZ-om, A-SDA, Strankom za BiH i nezavisnim zastupnikom Omerom Škaljom, čime je ta stranka oformila i parlamentarnu većinu u ZDK, najavio promjenu aktuelnog predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK Nusreta Imamovića iz Nezavisnog bloka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem