Nogomet

Skupština NK Čelik: Da bi osigurali kvorum, Čolak “izvezen” iz bolnice

Skupština NK Čelik: Da bi osigurali kvorum, Čolak “izvezen” iz bolnice – Sinoć je na stadionu Bilino polje održana historijska sjednica Skupštine NK Čelik iz Zenice. Nakon 2,5 godine uvjeravanja, lobiranja, bojkota konačno je izglasan novi Statut kluba po članskom modelu jedan član-jedan glas.

Od 35 delegata bilo je prisutno njih 30 (izostali Adilović, Bolm, Šišić, Imamović i Karalić), jednoglasno su glasali za novi Statut kluba. Također jednoglasno je izabran i novi predsjednik kluba Selvedin Šatorović na period od šest mjeseci.

Koliko je sinoć predsjedniku Skupštine Damiru Bradarcu bilo bitno da bude kvoruma, govori i podatak da je poslao auto po člana Skupštine, Mehmeda Čolaka kako bi ga dovukli iz bolnice, da glasa za novi Statut kluba.

Čolaku je već duže vrijeme narušeno zdravlje, a za dobrobit kluba i budućeg rada, pristao je doći na sjednicu i glasao je za promjene u klubu. Mehmed Čolak je inače bivši trener klubova Zenice i Čelika, koji je u maju imenovan da bude u Skupštini kluba, ali zbog narušenog zdravlja nikada nije mogao doći ni na jednu sjednicu.

Dino Kurbegović/Sportsport.ba

 

loading...