Zenica

Skrining usta i zuba za osobe sa poteškoćama

Udruženje Dlan
Udruženje Dlan
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skrining usta i zuba za osobe sa poteškoćama- Udruženje „DLAN“ Zenica: Počinje realizacija projekta „Skrining usta i zuba za osobe sa poteškoćama“ – Kantonalno udruženje osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa „DLAN“ u ponedjeljak je počelo sa realizacijom veoma značajnog projekta.

Naime, radi se o projektu „Skrining usta i zuba za osobe s poteškoćama“ u okviru kojeg će 35 članova ovog Udruženja biti podvrgnuto detaljnom pregledu usta i zuba potpuno besplatno. Treba istaći činjenicu da se projekat realizuje u saradnji sa JU „Dom zdravja“ Zenica a isti finansira Savez udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH.

Ideja za realizaciju projekta potekla je od činjenice da u našoj zemlji ne postoji ordinacija u kojoj bi osobe s poteškoćama mogle liječiti bolesti usta i zuba, a nažalost zbog stanja u kojem se nalaze u većini slučajeva imaju problem sa žvakanjem u gutanjem hrane zbog deformiteta vilice. Jedino što se za sada može uraditi za pripadnike ove populacije jeste vađenje zuba pod općom anestezijom.

Realizacija ovog veoma značajnog projekta počinje u ponedjeljak 14.12.2015. godine u 9 sati, a u toku naredne sedmice predviđena je opservacija po sedam osoba s poteškoćama sa teritorija cijelog Zeničko – dobojskog kantona. Ovaj projekat nastavak je uspješne saradnje Udruženja „DLAN“ i JU „Dom zdravlja“ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno