Zenica

Foto: Daruj srcem za osmijeh

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Daruj srcem za osmijeh- Udruženje Daruj Srcem već tri mjeseca radi na projektu pod nazivom „Daruj srcem za osmijeh“. Riječ je o prikupljanju sredstava, kako novčanih tako i: slatkiša, školkog pribora, voća, igračaka i slično kako bi se svaki mjesec posjetila jedna ili više područnih škola i obradovalo što više djece.

U tu  svrhu, na dan 12.12.2015.godine, realizovano je druženje u Sali BZK Preporod u Zenici. Uz bogati program koji su izveli učenici osnovih škola iz Zenice, Miroslav Krleža i Enver Čolaković, te predstavnici Akademije Jale, Zenica, korisnici Udruženja sa posebnim potrebama „Budimo prijatelji“, te petogodišnja Larisa Tahić, gosti su mogli uživati uz kolače i sultan kolu.  Donatorima, sponzorima i prijateljima Udruženja uručene su zahvalnice i skromni pokloni, a učesnicima programa i paketići.

Paketiće je obezbjedio Ljubijanac Adis zajedno sa anonimnom donatoricom iz Njemačke. Predsjednica Udruženja, Irnesa R. Tahić izjavila je: „ Učenici su me oduševili sa svojom organizacijom i pristupom svemu tome. Pokazali su da mogu učniti mnogo i doprinijeti tome da se mnoge škole uključe i na ovakav ili sličan način doprinose i pružaju podršku onima kojima je to potrebno.

Mnogobrojni posjetioci su bili oduševljeni kompletnim programom a njihov osmijeh je razlog zbog čega sve ovo i radim. Kad ih vidim nasmijane i sretne, znam da sam uspjela ostvariti cilj. Nastavljamo dalje, akoBogda. Očekujemo dobru saradnju i sa mnogo škola kako bismo usrećili još mnogo djece.“

 

IZVJEŠTAJ O REALIZACIJI HUMANITARNOG DRUŽENJA I PROJEKTA „DARUJ SRCEM ZA OSMIJEH“Udruženje Daruj Srcem već tri mjeseca…

Posted by Daruj srcem on 13. Decembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno