Biznis

Škrbić sa ambasadorom Azerbejdžana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Škrbić sa ambasadorom Azerbejdžana  – Pane Škrbić, predsjednik Evropskog udurženja menadžera i generalni direktor regionalne Evropske nezavisne agencije za izbor najmenadžera danas se u Sarajevu sastao sa ambasadorom Azerbejdžana za države Srbiju, BiH i Crnu Goru – Nj. E. Eldarom Hasanov – saopšteno je iz Direkcije agencije.

Republika Azarbejdžan, koja ima među najnižim stopama nezaposlenosti u svijetu (manje od 5 odsto) u zemljama Zapadnog Balkana realizuje značajne projekte privredne i kulturne saradnje.

hasanov-2Od važnijih objekata, investicija i poslova države Azerbejdžan – u BiH se gradi fabrika ,,Benkons” u Doboju, zavšena je fabrika „Srebrenčanka” u Srebrenici, kompanija Azvirt ima značajne poslove u Srbiji, a kompanija Azmont je oko-nčala izgranju hotelskog kompleksa visoke kategorije u Crnoj Gori.

-Ambasador Hasanov je dao širi intervju za naš časopis Euromanager, u kome se govori o daljim planovima ulaganja i privrednoj saradnji Azarbejdžana sa zemljama regiona, posebno sa Bosnom i Hercegovinom. Takođe, Nj.E. Hasanov je podržao, kako je rekao, ,,svjetski projekat izbora najuspješnijih menadžera i drugih uspješnih ljudi koji se realizuje u Bosni i Hercegovini” te potvrdio svoj dolazak 15. decembra u Banja Luku, na 35. Izbor najmenadžera u organizaciji naše Agencije, kao i dolazak na medjunarodni biznis forum o reginalnoj privredndoj saradnji i razvoju – izavio je Pane Škrbić.

Na sastanku Škrbića i ambasadora Hasanova bilo je riječi i o organizovanju posjete delegacije BH menadžera privrednicima Azerbejdžana, kako bi se vrlo konkretno razgovaralo i dogovaralo o daljem vidovima ekonomske saradnje. kao i fondacije za podsticaje bržem razvoju biznisa.

Na fotografiji: Nj.E. Eldar Hasanov.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno