Rukomet

Škola rukometa “Čelik Junior”: početak lige, novi turniri, nova oprema, novi sponzori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Škola rukometa “Čelik Junior”: početak lige, novi turniri, nova oprema, novi sponzori – Škola rukometa ”Čelik Junior” narednog vikenda počinje sa takmičenjem u Omladinskoj ligi BiH – grupa Sjever u svim selekcijama: 2002., 2004., 2006., 2008., te 2010. Impozantna brojka članova, njih preko 140, koji aktivno učestvuju u trenažnom procesu, od narednog vikenda će aktivno učestvovati i u borbi za vrh tabele.

Zahvaljujući velikom broju sponzora, od kojih nam glavni dolaze iz Europske Unije, predvođeni gospodinom Mišlovom i Galo Industries, te gosp. Vranić i KG Robotics, kao i gosp. Beganović Mirnes i Beganović Transporti, naša ekipa je uspijela da obezbijedi i više nego je potrebno za kvalitetan rad u svim selekcijama. Shodno tome, naši omladinci sada rade maksimalno, te iskorištavaju sve zeničke kapacitete. Dječaci 2002./03. godište treniraju svaki dan, dok ostale selekcije tri puta sedmično, te četvrti dan igraju utakmice.

O trenutnom kvalitetu omladinaca u poređenju sa Evropom (što nam je i cilj) dovoljno govori turnir u Kraljevu gdje su vrlo lahko savladani Poljaci, Rumuni, te je naša ekipa osvojila drugo mjesto.

VELIKI BROJ TURNIRA U NAŠEM KALENDARU TAKMIČENJA

Neki bi odustali, neki bi rekli to je previše, neki bi kazali to je i mnogo novca, ali mi NE!
Zahvaljujući gosp. Šabani Adnanu, predsjedniku škole rukometa, te Almy Travel i gosp. Aliću , naša ekipa će u susret svojoj desetoj Europskoj turneji u kalendaru imati veliki broj međunarodnih takmičenja i proputovati Evropu.

Također, vrlo je bitno pomenuti ljude bez kojih naša priča ne bi imala isti smisao, a koji su naši zastupnici u EU, Bundes republici Njemačkoj, gosp. Fabian i naš Asmir, i Austriji gosp. Kazić, a koji su za sve naše selekcije osigurali novu sportsku opremu.

Tako će naše selekcije uz redovni trenazni proces, kvalitetan rad i novu sportsku opremu obići međunarodne turnire u: Njemačkoj, Slovačkoj, Luksemburgu, Italiji, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Hrvatskoj, Srbiji, te Češkoj, a to su tek prihvaćeni pozivi. Do kraja godine očekujemo još veći broj turnira koje će naše selekcije posjetiti.

NOVI I STARI SPONZORI ZAGARANTOVALI USPIJEH

Širi se naša rukometna porodica, a preko dvadeset izuzetnih ljudi, sponzora, priključili su se istoj, te garantuju uspijeh u svim poljima. AE Sigurnost, Beganović Transporti, D&S Mont, DI-MAR podrum pića, GALO Industries, KG Robotics, Sportska kladionica Premier, OX Meet&Eat restorani, Autokuća KOBIĆ, Nacionalni restoran Kod Rasima i mnogi drugi sponzori uz veliku podršku Grada Zenica i Gradske uprave Zenicaosigurali su apsolutno sve moguće uslove, od trenažnih procesa i svih potrebnih kapaciteta u tom segmentu, do nove sportske opreme i u konačnici financijske konstrukcije za kompletnu sezonu.

“NADOLAZEĆI” SPONZORI

Naša rukometna porodica se, pa možemo reći, svakodnevno širi, te će do kraja godine biti finalizovani pregovori i potpisani ugovori sa novim sponzorima sa prostora BiH i Europske Unije. U pripremi je i velika proslava desete godišnjice škole rukometa, a koja će u našem gradu, zahvaljujući velikoj podršci sponzora, napraviti pravi festival, te već sada možemo najaviti da će sve rijeke teći u smijeru našeg grada, a da će proslavi prisustvovatinekoliko hiljada ljudi. Više detalja otkrit ćemo uskoro, a vjerujemo da će svi biti itekako iznenađeni.

Kako kažu, “suma sumaru”, naša škola rukometa svakim danom postaje sve veća, a naš prvi cilj je odigrati kvalitetno polusezonu u omladinskim selekcijama koja počinje naredni vikend, te sa seniorima zadržati ovakav trend i uspijeh. Pomenut ćemo još za kraj:

  • Preko 140 dječaka aktivno trenira u školi rukometa!
  • Preko 10 međunarodnih destinacija očekuje nas u nadolazećoj Europskoj turneji!
  • Preko 10 novih, velikih sponzorskih ugovora do kraja godine!
  • Velika proslava 10. rođendana u gradu Zenica uz prisustvo nekoliko hiljada ljudi! 

KLADIMO SE DA SMO NAJBOLJI!

celikjunior.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno