Zenica

Škola bubnjeva by Amar Češljar uskoro u Zenici i Gračanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Škola bubnjeva by Amar Češljar uskoro u Zenici i Gračanici – Škola bubnjeva i udaraljki DrAmmar pomaže u emocionalnom, fizičkom i socijalnom razvoju bez obzira na dob, a kod djece razvija toleranciju jer uče slušati i paziti jedni na druge.

Početkom februara, škola bubnjeva i udaraljki DrAmmar otvorila je svoja vrata na novoj lokaciji u modernom prostoru „Dječija kuća“ Novo Sarajevo, sa trogodišnjim programom, u kojem djeca mogu iskoristiti slobodno vrijeme, učeći prije svega o muzici, bubnjevima i udaraljkama. Pored Sarajeva škola počinje sa radom u Zenici i Gračanici. Individualni pristup učenju omogućuje maksimalan napredak i produktivnost polaznika bez obzira na starosnu dob.

Danas su djeca izložena medijskim sadržajima, napetoj atmosferi i pritisku društva, tako da jako malo ili nikako nemaju fizičku aktivnosti. Sviranjem bubnjeva osim fizičke aktivnosti, zbog postepenog savladavanja zadataka i ritmova dolazi do osjećaja uspjeha, što dokazano podiže samopouzdanje te može olakšati i suočavanje s neugodnim emocijama.

Za one koji ne znaju, osim utjecaja na kreativno izražavanje sviranje bubnjeva ima zdravstveni učinak, razvija motoriku, koncentraciju slušnu i dodirnu percepciju. Bubnjanje je dobro kao mentalna aktivnost jer se na jednostavan i zabavan način pospješuje pažnja i memorija što je posebno dobro za djecu. Kroz jednako angažiranje lijeve i desne ruke dolazi do povezivanja između polutki mozga,  bubnjanjem se na kreativan i zabavan način vježba koordinacija pokreta, sluh i ritmičnost što može biti od koristi za

analitičko razumjevanje i razvijanje kritičke svijesti.

Iskusni bubnjar i percussionista Amar Češljar, polaznike škole uči da uz pravilno razmišljanje u realnom vremenu, na sceni i za instrumentom, svoje emocije, stečena znanja i talent izraze na najbolji mogući način. Kod djece je bubanjanje dobro za razvijanje tolerancije, jer uče slušati i paziti jedni na druge dok sudjeluju u ritmičkoj komunikaciji i imaju fokus na zajdnički cilj što ih dovodi do timske saradnje. Djeca se uče samokontroli i granicama jer svi moraju svirati jednako i u isto vrijeme, poštivajući zajednički ritam.

O profesoru – Amar Češljar

DrAmmarČešljar škola postoji zvanično 12 godina. Amar Češljar je izuzetan muzičar, bubnjar i percussionista, koji više od 15 godina radi sa svim uzrastima individualno, i za taj period na put muzike je izveo oko 36 bubnjara, koji se i danas bave profesionalnim muzičkim radom i angažovani su u sastavima širom BiH. Ima veliko iskustvo rada s mladima što potvrđuje i formalni rad u Muzičkoj školi Ilidža, gdje je za srednje obrazovanje uspješno pripremio značajan broj učenika za pravilan pristup bubnjevima i udaraljkama. Na autentičan način uči mlade kako da razmišljaju, vježbaju i kreiraju.

Pored prenošenja znanja, još od mlađih dana, Amar je zbog svojih redovnih obaveza i uspješnih aktivnosti, inspiracija mnogim bh. muzičarima, a ne samo bubnjarima, za njihove sve veće rezultate u muzici. Uvijek je bio otvoren za pomoć manje iskusnim kolegama i muzičarima, pa s velikim brojem savjeta ostaje podrška i dan danas. U školu se mogu prijaviti svi koji žele naučiti ili unaprijediti svoje znanje o sviranju bubnjeva, bez obzira na tehničku razinu i svirački staž.

Više informacija možete pronaći na službenoj FB stranici: https://www.facebook.com/AmarCesljarOfficial/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno