Košarka

Zeničanke izbačene iz doigravanja za prvaka

KŽK Čelik se plasirao u Superligu MŽRKL
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skandal: Zeničanke izbačene iz doigravanja za prvaka – Kako saznaje Zenicablog, odlukom upravnog odbora, nakon danas održane Skupštine Košarkaškog saveza BIH, košarkašice Košarkaškog ženskog kluba (KŽK) Čelik IZBAČENE su iz doigravanja za Prvaka BiH!

Zeničanke su, podsjetimo, igrale Regionalnu Međunarodnu ligu MŽRKL, a bi upravni odbor, mimo svih procedura, propisa i zakona, usred regionalne sezone, i to tri dan pred početak lokalne lige, naložio da Zeničanke paralelno igraju i domaću ligu.

To nije slučaj sa muškom košarkom, a i u suprotnosti je sa propisima, koji nalažu da je to moguće, ali ako se najavi mjesecima prije početka prvenstva, a ne tri dana pred prvu utakmicu.

Ovakvu nelegitimnu odluku jednom je poništio Nadzorni odbor KS BIH, ali je novim usvajanjem postala konačna. Tako su Zeničanke “za zelenim stolom” spriječene da brane dvostruku titulu-krunu, pobjednica Lige i Kupa, što je očigledno bio i cilj određenih lobija u Savezu.

Sramotna odluka, po svemu sudeći, svoj epilog bi trebala dobiti na sudu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno