Zenica

Sjećanje na Josipa Broza i u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Društva “Josip Broz Tito”, Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Zenica i SDP-a Zenice i Zeničko-dobojskog kantona su, u povodu obilježavanja 35-godišnjice smrti Josipa Broza Tita, položili u “Spomen-parku Papirna“ cvijeće na Spomen-ingot, željezni odlivak koji su radnici pogona Čeličana nekadašnje “Željezare Zenica“ izlili 8. maja 1980. godine.

Na prigodnom komemorativnom okupljanju građani su minutom šutnje odali počast Josipu Brozu, bivšem doživotnom predsjedniku SFRJ te jednom od najvećih državnika 20 stoljeća.

-Za razliku od onog vremena u kojem smo živjeli s Titom, danas imamo novu strukturu vlasti i drugačije se živi. Valjda je to trebalo da se sve dogodi da bismo više mogli cijeniti ono vrijeme u kojem smo zaista sretno živjeli i Tita, naročito ona srednja klasa koje danas nema nigdje – rekao je na okupljanju Zijad Sarajlić, sekretar društva “Josip Broz Tito” Zenica.

Sugrađanima se obratio i Mile Kovačević, potpredsjednik ovog društva, koji je istakao da okupljanja pred “Spomen-ingotom“ potvrđuju da nikada neće dopustiti da u zaborav padnu Titov lik i djelo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno