Zenica

Javna preduzeća smanjuju broj uplatnih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zenica ,koje je ranije ukinulo sva naplatna mjesta ,odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i JP „Grijanje“.Kako je iste prostorije koristilo komunalno preduzeće „Alba“ , građani svoje račune za njihove usluge sada mogu uplaćivati samo na dvije lokacije ili u bankama. Odluke komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ,“Grijanje“ i „Alba“ nailaze na osudu građana. Za sve njih odluka o ukidanju i smanjenju broja uplatnih mjesta potpuno je neprihvatljiva.
Ukidanje naplatnih mjesta odluka je koju je javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ donijelo prošle godine.Prema riječima pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove, Emira Kovača , ovaj potez uslijedio je kao mjera štednje i odgovor komercijalnim bankama koje su raskinule ugovor koji je omogućavao da građani plaćaju račune bez provizije.
Odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i „Grijanje“, a kako kaže Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Zijad Porča razlog je racionalizacija troškova.
Sa zatvaranjem uplatnih mjesta raskinut je ugovor sa komunalnim preduzećem „Alba“. Kako ističe referent za pravne i kadrovske poslove Azra Hajdarević,
građani račune, bez provizije, mogu plaćati na dvije lokacije, u objektu Hadžimazića kuće i u sjedištu firme u Sarajevskoj ulici. U „Albi“ pozivaju građane na strpljenje, uz naglasak da je riječ o privremenoj odluci, do pronalaska adekvatnih prostorija u gradu koje će biti korištene kao uplatna mjesta.

/rtvze/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno