Biznis Zenica

SJAJNE VIJESTI: Istanbulska komora, jedna od najstarijih i najvećih privrednih komora na svijetu, izlagač na sajmu ZEPS 2024!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovogodišnje povratničko izdanje ZEPS-a osim što je izazvalo veliko interesovanja domaćih kompanija, koje žele da budu dio ovog sajma koji je obilježio privredni razvoj Bosne i Hercegovine od samog izlaska iz rata pa do danas, izazvalo je i interesovanje kod inostranih partnera, kako onih koji su već u prošlosti bili dio ove sjajne bh. priče, tako i novih.

Vijest koja je zasigurno jako važna, kako za sajam tako i za kompletnu BiH i regiju, je da će dio ovogodišnjeg sajma biti i Istanbulska komora sa svojim predstavnicima iz raznih sektora privrede.

Istanbul Ticaret Odasi je najveća i najstarija privredna komora ovog grada koja je sa radom počela još 1882. godine i danas je veoma uspješna i dominantna kako u Turskoj, tako i inostranstvu sa svojim izvozom orijentisanim kompanijama.

Kompanije koje su dio Istanbulske komore su konkurentne na tržištu rada širom svijeta,a trenutno je ovo jedna od najvećih privrednih komora na svijetu i broji oko 300.000 članova.

Prema najavama, zajedno sa Istanbulskom komorom dolazi i 40 preduzeća koja su dominantna u različitim sektorima, a jasno su pokazala interes da svoje preduzeće i svoje proizvode/usluge predstave na sajmu ZEPS.

Kako navode organizatori, ovo je razlog više da kompanije iz Bosne i Hercegovine budu dio i izlagači na sajmu ZEPS, te da ne propuste priliku za uspostavljanje saradnje sa više desetina inostranih kompanija koje će biti dio ovogodišnjeg sajma.

Također, organizatori su najavili da se očekuje učešće velikih firmi iz inostranstva, regije i BiH a o čemu će javnost biti pravovremeno informisana.

Podsjećamo, nakon pet godina pauze sajam ZEPS se ponovo vraća i očekuje se da ponovo preuzme primat i postane najveći sajam međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini i regiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno