Rukomet

Sjajna igra i neriješen rezultat u prijateljskoj utakmici RK Čelika i RK Bosne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajna igra i neriješen rezultat – Rukometaši Čelika su u Zenici odigrali prvu prijateljsku utakmicu pred početak nove prvenstvene sezone protiv izuzetno jakog i respektabilnog protivnika, trećeplasirane ekipe u Premijer ligi BiH i učesnika Evropskog Challenger kupa – protiv Bosne iz Visokog.

RK Čelik – RK Bosna (Visoko) 30:30 (13:13)
Sjajna igra na premijerligaškom nivou dva izuzetna protivnika
Treneri oba tima isprobali sve raspoložive igrače

RK ČELIK: Riad Polić, Haris Muhić, Edin Gušić (1), Jasmin Omerović (2), Faris Mrako (2), Danijel Jurić (1), Slaven Šijaković (9), Adnan Sumbuljević (1), Aldin Begagić (2), Admir Kišić (1), Ante Dragičević (6), Mirsad Čelenka, Mirza Dervenčić, Mario Filipović (2), Ajan Seketa (1), Adi Mešinović (1), Amel Omerspahić (1), Dženan Hodžić, Muamer Kaljić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK BOSNA: Sirčo, Osmanhodžić (9), Čabaravdić, Balta, Burić (2), Imamagić (3), Harmandić, Karanović (6), Omanović (1), A. Jamaković, E. Jamaković (3), Redža, S. Sirčo (1), Babić (2). Trener: Adnan Harmandić.
Bosna pretvorila vođstvo Čelika u neriješen rezultat na samom kraju

Bila je to sjajna rukometna predstava dva jaka i dosta ujednačena protivnika, gdje se rezultat tokom utakmice iz minuta u minut mijenjao, gol za gol, i gdje je RK Čelik, ali uvijek sa malom prednosti, vodio svih 60 minuta. Bosna je samo u jednom momentu preuzela vođstvo i to sa dva gola razlike, a onda na kraju, iako je Čelik vodio, pretvorila vođstvo Čelika od 30:29 u neriješen rezultat od 30:30, bukvalno u posljednjoj sekundi utakmice.

Igrano u Gradskoj areni Zenica. Rezultat 30:30 (13:13). Sudije: Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić. Igrano bez prisustva gledalaca. Isključenja: RK Čelik 8 minuta, RK Bosna bez isključenja. Sedmerci: RK Čelik 9, Bosna 4.
Žestoka utakmica od samog početka

Od samog početka utakmica je više ličila na sjajnu prvenstvenu nego na prijateljsku utakmicu. Osjetilo se da su igrači nakon šest mjeseci pauze zaželjeli igrati rukomet (i jednom i drugom timu ovo je prva ovosezonska utakmica) i svojim trenerima su se željeli predstaviti u najboljem svjetlu. Obje ekipe igrale su dobro i žestoko i u odbrani i u napadu, ali u granicama fer-pleja.

Kod Čelika su svi igrači dobili šansu da zaigraju, osim Mirze Dervenčića koji zbog smrtnog slučaja u porodici nije trenirao posljednjih sedam dana, te mladog golmana Muamera Kaljića, koji je odusustvovao sa treninga zbog obaveza na poslu i bolovima u leđima.
Šijaković se posebno istakao u RK Čeliku, Sirčo u RK Bosni

U sastavu u ekipi Čelika nisu bili ni povrijeđeni igrači Harun Alihodžić i Franjo Duđak, koji su povrede dobili za vrijeme treninga prethodnih dana.

Od igrača Čelika, mada su svi koji su ulazili u igru zadovoljili i mogu dobiti dobre ocjene, pravi dirigent tima u ovoj utakmici je bio srednji bek Slaven Šijaković, koji je sa 9 postignutih golova bio i golgeter tima.

Odlični, posebno u odbrani Čelika bili su još i Faris Mrako i Danijel Jurić, a briljirao je na poziciji desnog beka i desnog krila mladi osamnaestogodišnji novopečeni Čelikovac Ante Dragičević (koji je postigao 6 golova).

Kod Bosne je odličan bio golman Enes Sirčo, te Osmančević (postigao 9 golova) i Luka Karanović (sa 6 postignutih golova).

Sve u svemu: dobra igra dva jaka protivnika, na premijerligaškom nivou. Šteta što gledaoci nisu mogli uživati u dobrom rukometu.
Oba trenera zadovoljna utakmicom

Na kraju utakmice su oba trenera dali izjave:

Adnan Harmandić, trener RK Bosne:
– Dobra rukometna predstava na početku nove prvenstvene sezone. RK Čelik me prijatno iznenadio i čestitam igračima na dobroj igri. Utakmica je ispunila očekivanja: ono što smo moj kolega Rizvanović i ja željeli da vidimo – vidjeli smo. Želim ekipi Čelika sve najbolje u nastojanju da se vrati u Premijer ligu BiH, gdje mu i jeste mjesto – rekao je Zeničanin Adnan Harmandić, koji je prve rukometne korake i karijeru započeo baš u RK Čeliku, a sada je igrač i trener RK Bosne u Visokom.

Seldin Rizvanović, trener RK Čelika:
– Pružio sam šansu svim rasploživim igračima i zadovoljan sam onim što sam vidio. S odličnim budućim radom, mi ćemo obezbijediti da na startu prvenstvene sezone dostignemo top formu. Za ovu utakmicu sam poštedio naše najveće ovosezonsko pojačanje – Mirzu Dervenčića, koji poslednjih dana zbog smrtnog slučaja u porodici nije trenirirao, pa sam se plašio da ne ”zaradi” neku povredu – izjavio je nakon utakmice trener Seldin Rizvanović.

U subotu, 12. septembra, ekipa Čelika putuje u Žepče na novu prijateljsku utakmicu gdje će, pored prvog tima, nastupiti i dvije omladinske selekcije podmlatka Rukometnog kluba RK Čelik koje će se sastati sa vršnjacima iz RK Žepča.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno