Rukomet

Ante Dragičević iz Žepča, posljednje pojačanje RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ante Dragičević iz Žepča, posljednje pojačanje RK Čelik – Ante Dragičević je posljednje pojačanje RK Čelika za novu prvenstvenu sezonu. Ljevoruki je rukometaš koji igra na pozicijama i desnog krila i desnog beka, ali i srednjeg beka.

Član je juniorske reprezentacije BiH
Igra na poziciji desnog krila, desnog i srednjeg beka

BIOGRAFIJA

Ante je rođen u Žepču, 19. juna 2001. godine, od majke Ljilje i oca Vinka. Vrlo dobar je učenik Srednje mješovite škole Žepče. Još nije odlučio šta će studirati nakon završetka srednje škole. Rukomet igra od svoje dvanaeste godine. Osim RK Žepča, gdje je napravio svoje prve rukometne korake, u posljednjoj sezoni je igrao u primjerligaškoj ekipi RK Maglaj. Član je juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ranije je nastupao i za reprezerenaciju BiH – U 17.

Ante Dragičević:

”Raduje me što sam došao u RK Čelik. U Čeliku se veoma ozbiljno radi i daje se šansa mladim igračima. Većinu saigrača u RK Čeliku poznajem. Posebno me raduje da Čelik stvara ekipu za duže staze i da ima ambicije da se već naredne godine plasiramo u Premijer ligu BiH. Maksimalno ću se truditi da doprinesem ostvarenju tog cilja”, rekao je nakon potpisivanja ugovora sa predsjednikom RK Čelika Panetom Škrbićem.

Pane Škrbić:

“Na prijedlog Stručnog štaba angažovali smo mladog i talentovanog devetnaestogodišnjeg Ante Dragičevića iz Žepča. Time u RK Čeliku zaokružujemo tim mladih Čelikovih nada (Faris Mrako, Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić, Adi Mešinović, Franjo Duđak, Mirsad Čelenka, Muamer Kaljić, Ajan Seketa i drugi), tako da na taj način RK Čelik obezbjeđuje kontinuiranu i svijetlu budućnost. Ante je član juniorske reprezentacije BiH, što ima posebnu težinu. Ante, dobro došao u RK Čelik!“, izjavio je Pane Škrbić.

Seldin Rizvanović:

“Ja odavno pratim rad Ante Dragičevića. On je vrlo talentovan i zahvalan igrač koga bi poželjela svaka ekipa. Mali problem je to što Ante pohađa Srednju školu u Žepču, ali smo i to riješili, jer on svaki dan u školu ide prije podne, pa poslije podne može svakodnevno dolaziti na treninge”, kaže Seldin Rizvanović, trener RK Čelika, koji je takođe poželio dobrodošlicu novom prvotimcu kluba.

Inače, u RK Čeliku (Gradska arena) se žestoko radi. Na treninzima je obično po 20 igrača, što pojačava ozbiljnost i odgovornost i borbu za svaku poziciju u ekipi.

U srijedu, 9. septembra, trener će svim igračima dati šansu da izbore mjesto u prvoj sedmorki. Biće žestoko!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno