Ostali sportovi

Sjajan vikend za ragbiste Čelika: pioniri prvi u Francuskoj, nagrađeni i za Fair-play i najbolju igračicu, seniori prvi na državnom turniru

Sjajan vikend za ragbiste Čelika: pioniri prvi u Francuskoj, nagrađeni i za Fair-play i najbolju igračicu, seniori prvi na državnom turniru – Ragbi klub Čelik je okončao nastup na turniru Pomaathios 2019 u francuskom gradu Bourbona en Bresse.  Na ovom turniru učestvovalo je više od 2.000 igrača različitih dobnih skupina. Ragbi škola ragbi kluba Čelik nastupila je sa tri kategorije U10, U12 i U14 sa ukupno 51 igračem u ovim kategorijama.

Rezultati koji su ostvareni su više nego zadovoljavajući, kada se uzme u obzir činjenica da je ovo prvi nastup na jednom od turnira u Francuskoj. Nakon grupne faze odigranih utakmica u subotu u jutarnjim satima i utakmica za plasman u poalojepodnevnim selekcija U10 pobjedila je u ovoj kategoriji u konkurenciji više od 30 ekipa.

Selekcija U12 plasirala se u ukupnom plasmanu izmedju 10. i 12. mjesta, dok je selekcija U14 ostvarila izuzetno visoko 7. mjesto u također jakoj konkurenciji više od 30 klubova.   Ragbi klub Čelik dobio je i specijalno priunanje za Fair play (prelazni pehar) za igru i nastup na ovome turniru.

Dokaz dobrog rada i napretka u ragbi školi Ragbi kluba Čelik je i proglašenje Amile Bošnjak za najbolju igračicu na turniru.  Ovo je izuzetno važan i uspješan vikend jer su i naši seniori ostvarili pobjedu na drugom državnom turniru u ragbiju 7 koji je organizovan posredstvom Ragbi Saveza Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem