fbpx
Ostali sportovi

FOTO: Milan Hreščak, kuglaš KK Čelik, drugi na državnom prvenstvu u klasik kuglanju

FOTO: Milan Hreščak, kuglaš KK Čelik, drugi na državnom prvenstvu u klasik kuglanju – U subotu 08.6.2019.godine u Tuzli je održano državno prvenstvo u sprintu (klasik kuglanje), uz učešće 24 takmičara i 11 takmičarki iz cijele BiH, saopštavaju iz KK Čelik Zenica.

Kuglaški klub Čelik su predstavljala 4 takmičara i to Milan Hreščak, Abdul Aziz Kahrimanović, Kemal Lipovača i Kenan Ćurovac. Nakon jako zanimljivog i uzbudljivog takmičenja, osvajač titule državnog prvaka u sprint disciplini za sezonu 2018/2019 je igrač Kozare iz Gradiške Zoran Kozlina. U finalu je Zoran Kozlina savladao Milana Hreščaka iz Čelika Zenica, a treću poziciju su podjelili Ivica Stijepić (Zrinski Ljubače) i Danijel Čuljak (KK Mostar Mostar).

Drugo mjesto, na državnom prvenstvu, Milana  Hreščaka je najveći poslijeratni uspjeh zeničkog klasičnog kuglanja, a ovom prilikom treba istaći i kvalitetan nastup Kenana Ćurovca, koji je na kraju zauzeo odlično 10. mjesto.

U ženskoj konkurenciji titulom najbolje kuglašice u državi se okitila veteranka Nasiha Selimović iz KK Una Bihać, drugoplasirana je bila Elvira Kovačević, članica KK Rad Lukavac, dok su poziciju tri podjelile Tatjana Zlojutro (KK Kozara Gradiška) i Tatjana Perišić (KK Triglav Kranj).

U prilogu dajemo rezultate kvalifikacija i finalne serije državnog prvenstva u sprintu (klasik kuglanje), te foto sa prvenstva.

E. Imamović

Foto KK Čelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem