Košarka

Šišić pravi košarkaški kamp u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šišić pravi košarkaški kamp u Zenici – U organizaciji Almira Šišića – Batka, košarkaškog trenera koji radi u Americi u srednjoškolskoj ekipi St. Marry’s New York, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici od 14. do 16. jula održaće se Košarkaški kamp vještina, znanja i specifičnih sposobnosti za djevojčice i dječake.

– Cilj je unapređivanje tih segmenata u košarkaškoj igri. Odnosi se na uzrast djece osnovnohg i srednjeg obrazovanja. To će biti nešto jedinstveno, prvi kamp na ovakav način u Zenici, kazao nam je Šišić koji želi pokloniti svom gradu jedan kamp koji bi trebao se svake godine održati u ljetne mjesece.

Svi zaintresovani mogu se prijaviti na upit putem e-mail adrese opportunitybasketballcamp@yahoo.com ili direktno u Gradskoj areni da preuzmu aplikaciju, popune je i pošalju je na istoimenu e-mail adresu. Broj učesnika nije ograničen, a čak je poželjno i prisustvo roditelja. Neće biti, veli, samo šturi treninzi, nego i zainimljive i interesantrne priče iz njegovog vlastitog ali i iskustva njegovih kolega sa kojima je radio u Americi, vrhunskih trenera.

– Zenica je grad sporta, jedinstven grad. Lijepo bi bilo da imamo košarkaški edukativni kamp gdje djeca mogu pored što treniraju u svojim klubovima i školama, da ne moraju ići nigdje drugo, ni u Beograd ni u Zagreb, da bi nešto vidjeli, da bi nešto saznali, objasnio je Šišić.

U radu sa djecom će mu pomoći neki od uspješnih igrača i trenera koji su ostavili traga u gradu Zenici. Ispred ženske košarke tu je Amra Mehmedić, nekadašnja reprezentativka BiH u košarci koja je sarađivala sa Batkom, a školovala se u Americi i igrala tamo. S muške strane tu je doktor košarke Behudin Bajgorić.

Šišić je počeo karijeru u nekadašnjem klubu Zenica Metalno i nastupao za pionire i kadete, onda je 1997. i 1998. godine proveo u zagrebačkoj Ciboni. Poslije toga zaigrao u Zenica Čeliku, klubu koji je nastao fuzionisanjem Zenica Metalno i Čelika. Tu je i debitovao u seniorskoj kategoriji u meču saBosnom u Sarajevu i postigao sedam poena. Igrao je zajuniorsku reprezentaciju BiH i bio najbolji strijelac Evropskog prvenstva 2000. godine postigavši u četiri meča 72 poena. Reprezentaciju BiH vodio je tada Sabahudin Bašović. Poslije toga igrao je i za mediteransku reprezentaciju naše zemlje koju je vodio tada Mensur Bajramović.

Što se tiče trenerske karijere, prvo je radio u školi košarke “Jordan” u Zenici 2006. godine koju je osnovao. Za kratko vrijeme imao je sve selekcije i uške i ženske isa kojima se takmičio. Poslije toga, otvaranjem zeničke Arene želio je napraviti korak više. Odradio je sezonu kao pomoćnik Slobodana Bobe Kecmana u Košarkaškom ženskom klubu Čelik iz Zenice (sa njima u stručnom štabu je bila Amra Mehmedić) gdje su uzeli duplu krunu. I sada je pomoćni trener u St. Marry’s u New Yorku.

M.Dajić/Oslobođenje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno