Sudske klupe

SIPA blokirala račune jučer privedenim osobama, pretreseni sefovi, “zamrznute” stotine hiljada KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su privremeno obustavile transakcije za neke od jučer privedenih osoba u sklopu akcije “Black tie 2”.

KAko je saopćeno iz SIPA-e, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su, u sklopu operativne akciji “Black Tie 2”, koja je realizovana zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, preduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u devet komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini i to za osam pravnih i osam fizičkih lica.

“Tom prilikom su za predmetna pravna i fizička lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2.261,00 amerčkih dolara”, navedeno je iz SIPA-e.

Iz SIPA-e dodaju da je prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran.

“Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona koja se sumnjiče za krivična djela organizovanog kriminala, pranja novca, primanje dara i drugog oblika koristi, neovlaštenog prometa opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija”, dodaju iz SIPA-e.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno