Sudske klupe

Određeni broj uhapšenih u akciji “Black Tie 2” iz Sarajeva se prebacuje za Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su u današnjoj akciji SIPA-e i kantonalnih MUP-ova uhapšene 23 osobe, određeni broj se iz Sarajeva prebacuje u prostorije za zadržavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Zbog manjka kapaciteta u Sarajevu, pojedini uhapšeni u ovoj akciji već se prebacuju u Zenicu gdje će ostati do odluke Tužilaštva Bosne i Hercegovine pod čijom se nadležnošću vodi ova velika akcija.

U akciji su uhapšene brojni visokorangirani članovi policije, uključujući i direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića. Također, uhapšena je i influenserica Adna Helić.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija je sprovedena i u drugim kantonima te je u okviru nje priveden i direktor Kantonalne bolnice Zenica Tarik Zulović. Kako je ranije pisao Klix.ba, akcija bi se trebala u narednim danima nastaviti i na području drugog bosanskohercegovačkog entiteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno